Aloja

Alojas mūzikas un mākslas skolas absolventi radījuši jaunus mākslas darbus

Alojas Mūzikas un mākslas skolā maijs bija gan saspringta darba, gan svētku mēnesis. Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas 5.klases audzēkņi aizstāvēja un prezentēja skolas nobeiguma darbus.

Kristiāns Kārkliņš, Roberts Dāvids Irmejs un Edgars Irbe izvēlējās darbus veidot keramikā (sk. Kristīne Līsmane). Sākotnējā iecere gatavot lielas šaha figūras realizējās kā trīs dažādi dizaina trauku komplekti par doto tēmu “Šahs”. Kristiāna darbi ir ģeometrizētu formu un lakonisku glazētu plakņu kombinācija. Edgara iecerē ir vairāk tēlnieciskas izpausmes – figūras veidotas kā izteiksmīgi portreti. Toties Roberts tēmu risināja, stilizējot koku stumbru formas un faktūras. Audzēkņi darbus veidoja baltajā mālā, tie ir glazēti un var tikt praktiski lietoti kā vāzes.

Alojas pilsētā tiek realizēts projekts “Latviešu alfabēts Latvijas 100-gadei“, kurā pie mūzikas un mākslas skolas nākotnē iecerēts izveidot ”M” burtu – mākslas, mūzikas, mīlestības un  mērķtiecības simbolu. Dizaina objekta priekšlikumu – modeli  gatavoja Rūta Kaļva (sk.K.Līsmane).  

Interesantu darbu sadarbībā ar Puikules muižu veica Marta Madara Miksone  (sk.Anna Jefanova). Audzēkne apgleznoja Puikules muižkunga  figūru, kas varēs sagaidīt pils apmeklētājus ikvienā svētku pasākumā.

Kristīne Oinaskova nobeiguma darbam izvēlējās aušanas tehniku. Darba gaitā tapa komplekts “Atpūta”, kas sastāv no dvieļa, spilvena un pludmales somas. Lina un zīda lentes kombinējot, radīts oriģināls, skaists, praktisks  un kvalitatīvs darbs skolotājas Gaļinas Birkavas vadībā.

Mēs, Alojas Mūzikas un mākslas skolas skolotāji, šī gada absolventiem no sirds vēlam,  lai skolā iegūtās zināšanas un prasmes noderētu arī turpmākajās gaitās!

AMMS direktores vietniece Sandra Lagzdiņa