Aloja

Alojas PII „Auseklītis” grupas „Bitītes” 2016./17. m.g.

Vēl viens mācību gads ir aizskrējis vēja spārniem. Daudz ir padarīts, taču gribētos vēl vairāk. Mācību gads nesastāv tikai no mācībām, tas ir pilns ar dažādiem notikumiem.

 

Šī gada aktīvākais notikums risinājās mūsu pašu Alojas sporta hallē, kurā bērni kopā ar saviem tēviem demonstrēja sportisko pusi – piedalījās dažādās stafetēs. Ļoti aktīvs pasākums bija rudens pusē – pārgājiens „Pretī rudenim”, kurā kopā ar ģimenēm devāmies izzināt Aloju pēc dotās kartes.

 

Katru gadu neiztrūkstošs pasākums mūsu iestādē ir Mārtiņdiena. Šogad grupiņas „Bitītes” bērni kopā ar savām skolotājām un auklīti šos svētkus nosvinēja lustīgi. Kā jau kārtīgiem budēļiem pienākas, devāmies ciemos pie citiem iestādes bērniem un darbiniekiem ar dziesmām, dejām, rotaļām un cienastu. Vecāki kopā ar bērniem bija sagatavojuši produkciju Mārtiņdienas tirdziņam, kurā mainījām preci pret preci.

 

Šajā mācību gadā ne tikai lustējāmies, bet arī darījām kaut ko nopietnu, piemēram, apmeklējām teātra izrādes. Valmieras kultūras centrā noskatījāmies Latvijas Jaunatnes teātra izrādi visai ģimenei „Kraukšķītis”, Limbažu kultūras namā apmeklējām izrādi „Smurfiņi un meža olimpiāde”. Tepat Alojas kultūras namā ciemojās Jaunais Liepājas teātris ar izrādēm ”Īkstīte” un „Pelnrušķīte”. Arī šīs izrādes mēs kopīgi apmeklējām.

 

Viens no nopietnākajiem pasākumiem bija brauciens uz Dikļu pili, kur mūs sagaidīja pils rūķis. Tas pastāstīja par pils telpām, iepazīstināja ar tās iemītniekiem. Satikām Ziemassvētku vecīti, kurš mūs izvizināja ar savu rumaku, pacienāja ar siltu tēju un garšīgu ābolu pīrāgu. Ziemassvētkus bērnudārzā sagaidījām kopā ar Vinniju Pūku un viņa draugiem.

 

Mīlestība – tā ir viena no svarīgākajām lietām katrā ģimenē, tāpēc arī mēs kopā ar bērniem un viņu vecākiem kopīgi darbojāmies praktiskajā pēcpusdienā „No visas sirds”. Šajā pasākumā katra ģimene izgatavoja savas dzimtas koku. Vecāku uzdevums bija pastāstīt bērniem par savām māsām, brāļiem, mammu, tēti.

 

Runā, ka bites esot čaklas, tāpēc arī mūsu grupiņai ir nosaukums „Bitītes”. Un patiešām ir čakli ne tikai mūsu bērni, bet arī viņu vecāki. Pavasarī kopīgi uzkopām savu rotaļu laukumu. Talkas laikā sagrābām pērnās lapas, salasījām nolūzušos zarus, kā arī tika pagatavotas jaunas kāpnes lapenei. Mūsu rotaļu laukums tika papildināts ar jaunu transporta līdzekli, kuru izgatavoja Siktāru ģimene – paldies viņiem! Pēc lieliem darbiem visus sagaidīja pīrādziņi un desiņas.

 

Vislielākais izaicinājums mums šogad bija piedalīšanās Vivacolor konkursā „Košas sienas – krāsainas dienas”. Tikai mazliet un mēs būtu nopelnījuši galveno balvu. Paldies čaklajiem balsotājiem!

 

Mācību gads ir noslēdzies, topošie skolēni tālākajām mācību gaitām sagatavoti. Un, lai patiešām bērnudārzā pavadītais laiks paliktu atmiņā kā priecīgs notikums, mācību gada noslēgumā devāmies ceļā uz Beverīnas parku. Ar labu garastāvokli, ar lielu degsmi katra bērna acīs, ar prieku un līksmām sejām nosvinējām to, kas labi padarīts.

 

Alojas pilsētas svētkos iepriecinājām gan lielos, gan mazos ar mūsu bērnu un skolotāju sagatavoto izrādi no grāmatas „Pepija Garzeķe”.

Lai nākamais mācību gads mums izdodas tikpat jauks un notikumiem bagāts kā šis! Un varbūt pat vēl labāks.

 

Milzīgs PALDIES vecākiem par atbalstu un atsaucību!

Skolotāja Zanda Bīviņa