Aloja

Kā pilotēt dronu droši un tiesiski

Ministru kabineta 2016 gada 22.novembra noteikumi Nr. 737 “Kārtība, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un tādu cita veida lidaparātu lidojumi, kuri nav kvalificējami kā gaisa kuģi” attiecas uz jebkuru personu, kuras īpašumā vai valdījumā ir bezpilota gaisa kuģis vai kura vēlas veikt bezpilota gaisa kuģa lidojumus, kā arī uz komersantiem un personām, kas organizē bezpilota gaisa kuģu lidojumus.

 

Nozare strauji attīstās, par ko liecina arvien pieaugošais bezpilota gaisa kuģu lietotāju īpatsvars. Līdz ar to būtiski var palielināties arī riski civilās aviācijas drošumam un drošībai.

 

Svarīgi ir mazināt arī  riskus un apdraudējumu cilvēka dzīvībai, veselībai, privātumam, mantai, lidojumu drošumam un drošībai, videi, sabiedrībai kopumā, kā arī valsts nozīmes infrastruktūras objektiem.

 

Sabiedrība kopumā, kā arī vairums bezpilota gaisa kuģu lietotāju nav informēti par riskiem un draudiem, ko var radīt bezpilota gaisa kuģi un to sistēmas, vai neapzinās tos. Ņemot vērā minēto, VA “Civilās aviācijas aģentūra” ir sagatavojusi informatīvos materiālus ”Pilotē dronu droši un tiesiski”. Video materiāls un buklets ”Pilotē dronu droši un tiesiski”  akcentē svarīgākos Ministru kabineta noteikumu punktus, kas par dronu lietošanu jāzina ne tikai to īpašniekiem un pilotiem, bet arī pašvaldību atbildīgajām personām, publisko pasākumu organizatoriem un iedzīvotājiem.​

 

Plašāk variet lasīt un pētīt arī šeit

Avots: www.caa.lv

1710x1710-makets-v1.00-01