Aloja

Projekta „Elastīga bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā nestandarta darba laiku” ietvaros organizēti reģionālie semināri

projektsAicinām Jūs piedalīties projekta “Elastīga bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā nestandarta darba laiku” ietvaros organizētajos reģionālajos semināros.

 

Semināru mērķis ir veicināt informētību par darba un ģimenes līdzsvara politiku un principiem un rosināt paliekošu rīcības maiņu, daloties ar uzņēmumu un iestāžu labās prakses piemēriem, informējot par instrumentiem darba un ģimenes līdzsvara sekmēšanai un iespējamiem atbalsta risinājumiem darbinieku bērnu pieskatīšanai netipiskajā darba laikā.

 

Semināros piedalīsies AirBaltic, Bite, Wunder Latvija, Valmieras stiklašķiedra u.c. pārstāvji, kas stāstīs par atbalstu bērnu pieskatīšanai un darba un ģimenes līdzsvaram kā iespējamo atbalsta instrumentu darbinieku piesaistes un noturēšanas stratēģijā. Savukārt projektā iesaistīto pašvaldību pārstāvji un elastīgu bērnu pieskatīšanas pakalpojumu sniedzēji dalīsies pieredzē par dalību projektā.

 

Viens no semināru uzdevumiem ir izzināt darba devēju, darba ņēmēju un pašvaldību viedokli un redzējumu par risinājumiem elastīga bērnu pieskatīšanas pakalpojuma turpināšanai pēc projekta beigām, tāpēc pasākumā tiek plānotas arī diskusijas un viedokļu apmaiņa.

 

Semināru norises laiks un vieta:

  • Valmiera: 2017. gada 28. septembris plkst. 12:30-16:00. Viesnīca “Wolmar”, Tērbatas iela 16a.
  • Jelgava: 2017.gada 5.oktobris plkst. 12:30 – 16:00. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33.

Semināru programmas var apskatīt šeit (informācija var tikt precizēta):

Ņemot vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, lūdzam Jūs pieteikt savu dalību seminārā, aizpildot pieteikuma formu līdz 2017.gada 25.septembrim:

Dalība seminārā ir bezmaksas.

Projekts ir pirmais Baltijas valstīs īstenotais projekts darba un ģimenes dzīves saskaņošanai praksē, izmantojot subsidētus bērnu aprūpes pakalpojumus. Projekts tiek līdzfinansēts Eiropas Savienības Nodarbinātības un sociālās inovācijas programmas (EaSI PROGRESS) 2014.-2020.gadam ietvaros. Tā mērķis ir attīstīt elastīga laika bērnu aprūpes pakalpojumu vecākiem, kas strādā nestandarta darba laiku, izveidojot ilgtermiņa modeli šo pakalpojumu subsidēšanai un veicinot vecāku nodarbinātību un darba un ģimenes dzīves saskaņošanu. Vairāk informācija pieejama Labklājības ministrijas mājas lapā.

Gaidīsim!