Aloja

Mobilā demonstrāciju laboratorija – Tehnobuss piestāj Alojā

Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros šā gada 16. oktobrī Alojā bija piestājis Tehnobuss. Kas tad īsti ir Tehnobuss? 18 metrus garais autobuss ir pirmā mobilā demonstrāciju laboratorija Latvijā un daļa no apjomīgā platformas projekta, kura mērķis ir veicināt skolēnu interesi par eksaktajām zinībām, kā arī attīstīt sadarbību starp izglītības iestādēm, darba devējiem un dažāda vecuma jauniešiem.

 

Tehnobusā bija iespēja paviesoties Alojas Ausekļa vidusskolas un Staiceles vidusskolas 8. – 12. klašu skolēniem, kā arī Ozolmuižas pamatskolas 8. – 9.klašu skolēniem. Skolēni uzzināja, kas ir pneimatika, kā darbojas 3D printeris, kā metināt, kā darbojas sensori, kā darbojas programmējama frēze. Tāpat tika iegūta informācija,  kur apgūt ar metālapstrādi un inženieriju saistītas profesijas.

 

Skolēni ar lielu interesi klausījās instruktoru stāstījumā, vēroja demonstrējumus un paši labprāt piedalījās eksperimentos. Pēc nodarbībām audzēkņi atzina, ka bija interesanti un iegūtā informācija ir lietderīga.

 

Izglītības darba speciāliste

Ilze Kapmale