Aloja

Pašvaldības policija informē par pirotehnisko ierīču un izstrādājumu lietošanu un iegādi

Straujiem soļiem tuvojas svētku laiks, kad dažādos pasākumos gaisā šausies krāsaini salūta loki un mirdzēs uguns zvaigznes. Lai svētki noritētu bez liekiem starpgadījumiem un tos ikviens atcerētos ar prieku, Pašvaldības policija informē par uguņošanas ierīču un pirotehnisko izstrādājumu izmantošanu publiskās vietās un speciālo atļauju nepieciešamību pirotehnisko pakalpojumu sniegšanai.  

 

Alojas novada saistošo noteikumu Nr.13 “Par sabiedrisko kārtību Alojas novadā” 12. punkts nosaka, ka uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošanai publiskās vietās no plkst.23 līdz 7 nepieciešama pašvaldības atļauja. Ja pašvaldības atļauja nav saņemta, saskaņā ar Latvijas Administratīvā pārkāpumu kodeksa 181. panta trešo daļu uzliek naudas sodu – fiziskām personām no 35 līdz 350 eiro, ar vai bez pārkāpuma priekšmeta konfiskācijas, bet juridiskās personas var tikt sodītas ar naudas sodu no 70 līdz 700 eiro ar vai bez pirotehnisko priekšmetu konfiskācijas.

 

Tāpat vēršam uzmanību uz to, ka atsevišķiem komersantiem, kuri sniedz pirotehniskos pakalpojumus, speciālās atļaujas (licences) ir anulētas. Minētās atļaujas (licences) izsniedz, anulē un to darbību regulē Valsts policija. Par to, vai komersants ir tiesīgs sniegt pirotehniskos pakalpojumus, variet pārliecināties Valsts policijas mājas lapā www.vp.gov.lv/pakalpojumi.

 

Sagatavoja Liāna Lilenblate-Sipko