Aloja

Staiceles bibliotēkā ar bērniem sarunājās rakstnieks Arno Jundze

Vai Jums rakstnieka darbs patīk? Cik ilgu laiku vajag lai uzrakstītu grāmatu? Vai rakstiet arī ar roku? Uz šādiem bērnu jautājumiem  Staiceles pilsētas bibliotēkā atbildēja rakstnieks Arno Jundze. Rakstnieks, kura bērnu grāmatas ir ieguvušas augstu vērtējumu visā Latvijā.

 

Saruna sākās par pusaudžiem domāto grāmatu “Kristofers un ēnu ordenis”. Kā izrādījās, tas ir pasūtījuma darbs no puikām, kurš tika rakstīts, ar pārtraukumiem,  vairāk kā divus gadus. Paralēli rakstīšanai izzināta skolu dzīve, izprasta mistiskā Ēnu ordeņa eksistence. Iepazītas darbības vietas Rīgā, Parīzē, Romā. Kopā savīt  visus notikumus rakstniekam palīdzējusi fantāzija, kurā notiek ceļošana laikā un telpā, noslēpumu atklāšana. Bērnus daudz interesēja grāmatas tapšanas process, cik tur ir realitāte, cik fantāzija. 

 

Runājot par grāmatas “Kristofers un ēnu ordenis” tālāko likteni, autors cerīgi izteicās, ka strādājot pie scenārija, pēc kura tiks uzņemta filma. Arī grāmatas turpinājums sekošot, bet vispirms bērni varot gaidīt turpinājumu grāmatai “Ķiparu Ļerpatu Čieps”.

Tikšanās notika VKKF finansētā projekta “Rakstnieks raksta bērniem” ietvaros.

 

Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja