Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolā aizvadīti pirmklasnieku svētki

Katru gadu janvārī Alojas novada mazie pirmklasnieki tiekas kopīgā pasākumā, kurā viņi kopā atpūšas, iegūst jaunas zināšanas un rāda savas prasmes, iemaņas. Gatavojoties ieviest, jauno mācību satura standartu, īpaša uzmanība arī pasākumā tika veltīta caurviju prasmēm. Veicot uzdevumus un piedaloties aktivitātēs skolēni, apguva sadarbības un līdzdalības prasmes, ejot uz kopīgu sasniedzamo rezultātu grupiņās, spēja sarunāties, saprasties un sadarboties. Tāpat neizpalika pašizziņas un pašvadības prasmes – skolēni mācēja veidot pozitīvas attiecības, pārvaldīt savas emocijas.  Savās skolas prezentācijās skolēni sevi rādīja kā radošas personības.

 

Jauku pārsteigumu skolēniem sagādāja Valsts policijas RP Limbažu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektore Dace Pūce un Aivara Stafecka kungs (Runcis Rūdis), kas savas zināšanas un lielo pieredzi katru gadu dāvā maziem pirmklasniekiem. Ar neviltotu sajūsmu tika sagaidīts Runcis Rūdis, kas šogad braši ieslidoja uz skrituļslidām, katrs vēlējās ar Runci Rūdi aprunāties un arī pieķerties pie Runča ķepas un samīļoties. Ciemiņi arī bija sarūpējuši katram dāvaniņu – spēli “Sivēna ziemas diena”.

 

Pasākumā pirmklasnieki varēja noskatīties Alojas Ausekļa vidusskolas 1.-4. klašu dramatiskā kolektīva izrādi “Šušuļu Ziemassvētki” (vadītāja Līga Gūtmane), kas mācīja skolēniem labestību, iejūtību. Kopīgās rotaļās, spēlēs un uzdevumos, kur bija jāpagatavo atstarotāji, jāprot rēķināt un jāzina alfabēts,  laiks paskrēja nemanot.

 

Pasākuma noslēgumā skolēni saņēma vimpelīti, kas apliecina to, ka viņš ir 2017./2018.mācību gada pirmklasnieks. Dzelteni baloni un garšīgs kliņģeris padarīja pasākuma noslēgumu vēl jaukāku un visi varēja atgriezties mājās (skolās) pie saviem veicamajiem darbiņiem.

 

Paldies Alojas Ausekļa vidusskolas 1.klases vecākiem Inetai Miezītei un Mārim Miezītim, kas vienmēr atbalsta skolu un skolēnus. Paldies kolēģiem, kas iesaistījās pasākuma organizēšanā, īpašs paldies skolotājai Līgai Gūtmanei, kas neskatoties uz slimību, kopā ar skolēniem parādīja jauku izrādi.

Uz tikšanos nākamajos svētkos!

 

Alojas Ausekļa vidusskolas sākumskolas MK vadītāja Inatra Vaļicka

[Not a valid template]