Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojas Inga Ābele

Staiceles pilsētas bibliotēkā turpinās VKKF finansētais projekts “Dokumentālās prozas kaleidoskops 2”. Projekta ietvaros bibliotēkā viesojās rakstniece Inga Ābele, kuras pēdējais darbs – romāns “Duna” ir devītā grāmata vēsturisko romānu sērijā “Mēs. Latvija. XX gadsimts”. Saruna raisījās ap šo viņas pēdējo grāmatu. Par grāmatu,  kurā savijas cilvēku un šķirnes zirgu likteņi. Par grāmatu, kuru var uzskatīt par Rīgas hipodroma un Latgales rikšotāju vēstures grāmatu.  Par cilvēkiem, kuri atceras savu dzīvi varas maiņu krustpunktā no 1940. – 1949. gadam.

 

No autores daudz uzzinājām par grāmatas tapšanas ideju, par satiktiem cilvēkiem, grāmatu rakstot, par saņemtām konsultācijām, vēsturisko faktu aprakstā. Rakstniece dalījās savās sajūtās kas apņem, kad ir pabeigta grāmata, kad ir skatīts savs garadarbs uz skatuves un filmās.

 

Atbildot uz jautājumu: “Vai Jums ir laiks lasīt citu autoru darbus? “ Inga Ābele atbildēja, ka pēdējo grāmatu izlasījusi Fēzaka grāmatu “Baltiešu gredzens”. Tieši šo grāmatu tāpēc, ka tas būs viņas nākošais darbs – jāpārvērš šī grāmata lugas variantā, ko vēlas iestudēt mūsu teātri.

 

Tikšanās laikā iepazinām ne tikai rakstnieci, bet arī cilvēku, kuram ļoti tuva lidošana ar gaisa balonu, iepazinām gaisa balonu piloti. Dzirdējām patiesus stāstus par lidojumiem, par gaisa balonu sacensībām.

 

Anita Strokša

Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja