Aloja

Alojas novada uzņēmumos un iestādēs ēnoja 42 zinātkāri skolēni

Alojas novada domē šodien, 14.februārī, pulcējās 42 drosmīgi un zinātkāri skolēni no Ozolmuižas pamatskolas, Staiceles vidusskolas, Alojas Ausekļa vidusskolas, lai piedalītos biznesa izglītības organizācijas Junior Achievement Latvija organizētajā ikgadējā karjeras izglītības programmā ĒNU DIENA 2018.

 

Pirms došanās uz ēnošanas vietām, skolēnus uzrunāja Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda. Ēnotāji noskatījās 2 iedvesmojošus videostāstus (par staicelieti Santu Lazdiņu un Mazsalacas novada domes priekšsēdētāju Hariju Rokpelni), kas tapuši projektā TUESI.LV, piedalījās viktorīnā un saņēma piemiņas balvas par iesaistīšanos Ēnu dienas aktivitātēs.

 

11 Alojas novada uzņēmumi un pašvaldības iestādes šodien skolēniem piedāvā iepazīt galdnieka, veterinārārsta, pārtikas tehnologa, lietveža, pavāra, viesmīļa, automehāniķa, mājražotāja, saimniecības pārziņa, domes priekšsēdētāja, izpilddirektora, bibliotekāra, dienas centra vadītāja, pārvaldnieka, kultūras nama vadītāja un ugunsdzēsēja-glābēja profesiju.

 

ĒNU DIENAS mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

 

Sagatavoja Liāna Lilenblate-Sipko

[Not a valid template]