Aloja

Alojas PII grupa “Bitītes” ieguvusi krāšņu sienas zīmējumu

Alojas pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” grupa “Bitītes” 2017. gada vasarā piedzīvoja lieliskas un iedvesmojošas pārmaiņas. Tagad grupā ir skaistas, košas mēbeles un brīnišķīgs sienas gleznojums. Apvienojot spēkus, iedvesmu un enerģiju, jaunu elpu grupai piešķīra grupiņas “Bitītes” skolotājas un bērnu ģimenes. Tika demontētas vecās, savu laiku nokalpojušās mēbeles, veikta sienas apdare, iebūvēta virtuves iekārta un, visbeidzot, apgleznota siena, kas rada priecīgu, gaišu un darbīgu noskaņu grupā.

 

Milzīgs paldies visiem, kuri pievienojās, nepalika malā, pielika savu darbīgo un čaklo roku lielā darbā! Paldies Evijai Veidei par skaisto sienas zīmējumu. Evija bija arī starp tiem alojiešiem, kuriem par labajiem darbiem teica paldies Alojas pilsētas 26. dzimšanas dienas pasākumā. Kopā radām skaisto!

 

Zīmols Vivacolor un spilgtā māksliniece Elita Patmalniece pērn no 3. līdz 24. aprīlim aicināja Latvijas bērnudārzus un sākumskolas piedalīties konkursā “Košas sienas – krāsainas dienas”, izveidojot aizraujošus un radošus darbus par tēmu “Krāsainas dienas”. 

 

Konkursam savus darbiņus un videomateriālu nosūtīja arī Alojas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” grupiņas “Bitītes” audzēkņi un viņu skolotājas.

 

No 8. līdz 28. maijam ikviens internetā varēja atdot savu balsi par krāsainākajiem darbiņiem. Konkursa uzvarētājs balvā ieguva 130 litrus videi draudzīgas un veselībai nekaitīgas Vivacolor Interior sērijas krāsas telpu atjaunošanai, bet viens dalībnieks no katra Latvijas reģiona – Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Latgales un Kurzemes, saņēma veicināšanas balvu – 30 litrus krāsas.

 

Rīgas reģionā par uzvarētāju tika atzīts Alojas PII “Auseklītis” veikums. 6. jūlijā Vivacolor pārstāvis ieradās Alojā, lai pasniegtu godam nopelnīto balvu – 30 litrus krāsas. Balvas saņemšanas brīdī klāt bija ne tikai skolotāja Zanda Bīviņa, bet arī daļa viņas audzēkņu.

 

Plānots, ka līdz rudenim grupiņā notiks pārvērtības. Iecerēts, ka viena no telpas sienām iegūs glītu un krāsainu zīmējumu, kas atsvaidzinās telpas izskatu un radīs krāsainas dienas mazajiem pirmsskolēniem. Visi uzvarētāji saņēma arī krāsošanas instrumentus.

 

 

Sagatavoja Līga Birzgale, Liāna Lilenblate-Sipko

Liānas Lilenblates-Sipko foto