Aloja

Alojas novada pārstāvji apmeklēja Vidzemes Lūgšanu brokastis

IMG-20180421-WA0000

Svinot Latvijas 100.dzimšanas dienu, 20. aprīlī Vidzemes Koncertzālē Cēsīs notika Vidzemes Lūgšanu brokastis. Tas ir pateicības pasākums, kurā notiek sirsnīga un garīga tikšanās starp formāliem un neformāliem sabiedrības līderiem, kuriem ir iespēja apsēsties pie brokastu galda un atklāt, ka kopā spēj vairot labo, iedrošināt veidot attiecības.

 

Pasākumā piedalījās Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda,  Brīvzemnieku pagasta pārvaldes vadītāja Dace Tauriņa, Puikules Kopienas centra “Puikules Muiža” vadītāja Vivita Vītiņa un biedrības “Naktsvijoles” pārstāve Ziedīte Jirgensone.

 

Tradicionāli katrās Lūgšanu brokastīs daļa no dalības maksas tiek ziedota labdarībai. Vidzemes lūgšanu brokastu ziedojuma mērķis bija atbalstīt Latvijas karoga vēstures ekspozīcijas izveidi Cēsu Vēstures un mākslas muzejā. Vidzemes brokastīs Cēsīs, Latvijas karoga dzimtenē, savu ceļu sāka Latvijas Lūgšanu brokastu karogs. Par godu valsts simtgadei tas apceļos četrus Latvijas novadus. 

 

Cēsīs sanākušos uzrunāja dažādu konfesiju mācītāji, Vidzemes reģiona Lūgšanu brokastu patronese Inese Šlesere, tāpat muzikāli priecēja Cēsu Zvanu ansamblis “Soli Deo Gloria”.

 

Daudzas Latvijas pilsētas un novadi ir uzņēmušies šo iniciatīvu – rīkot Lūgšanu brokastis, lai ziedotu kādam cēlam mērķim. Šis būs jau trešais gads, kopš Lūgšanu brokastis sadarbībā ar nodibinājumu “Limbažu fonds” rīkos Alojas novada Brīvzemnieku pagasta Puikules muižā. 

 

Lūgšanu brokastis ir aizsākušās Amerikas Savienotajās Valstīs 1952. gadā Vašingtonā, kad vadītāji saprata, ka labklājība vien nespēs risināt daudzos izaicinājumus sabiedrībā.

 

Sagatavoja Liāna Lilenblate-Sipko

Foto no V.Bārdas foto arhīva