Aloja

Alojas novada uzņēmēji Vidzemes uzņēmēju dienās 2018

Vidzemes Uzņēmēju dienās, kas 19. un 20. maijā norisinājās Valmierā, otro reizi piedalījās arī Alojas novads, iepazīstinot ar saviem īpašajiem uzņēmējiem, daudziem dabas objektiem, tūrisma saimniecībām, kultūras pasākumu klāstu. 

 

Vidzemes Uzņēmēju dienās piedalījās mājamatnieks Valērijs Šabans, kurš izgatavo polimēra māla rotas, kā arī rokdarbniece Gunita Rozīte, kura darina bērnu rotaļlietas, apģērbu, kā arī dažādus aksesuārus – tašiņas, matu lentas, stīpiņas.

Izstādē bija pārstāvēta arī tautas lietišķās mākslas studija “Staicele”, kuras dalībnieki nodarbojas ar aušanu, adīšanu, tamborēšanu, mezglošanu, grozu pīšanu, pērļošanu. Segas un lakati tiek darināti vairāk nekā simts gadus vecās meistara Viļumsona stellēs. Studijā top rokdarbi arī no dabas materiāliem – kosām, smilgām, ašķiem.

Savu piedāvājumu prezentēja mājamatnieki Andrejs un Gunārs Lāči, kuri nodarbojas ar mājas un interjera lietu izgatavošanu, kā arī veic nelielus restaurācijas un atjaunošanas darbus.

Alojas novadu pārstāvēja arī piemājas bioloģiskā saimniecība “Lielkalni”, kurā kopš 2006. gada 2 hektāru platībā aug dažādi mazāk pazīstami veselību stiprinoši ogulāji un tējaugi. 

Vidzemes uzņēmēju dienu apmeklētājiem bija iespēja arī nobaudīt zemnieku saimniecībā “Strēlnieki” tapušos kazas piena produktus – sierus, biezpienu un jogurtu.

Izstādes apmeklētāji varēja piedalīties konkursā “Ko Tu zini par Alojas novadu?”, jo veiksmes un atraktivitātes gadījumā bija iespēja tikt pie dāvanām – Alojas novada uzņēmēju produkcijas.

 

Apmeklētāju vidū bija daudz Alojas novada pašreizējie iedzīvotāji, kā arī tādi, kuru dzīves kaut kādā veidā ir vai bijušas saistītas ar Alojas novadu. Izstādes laikā tika dibināti kontakti ar kaimiņu novadiem, attālākiem novadiem, kā arī ar dažādu uzņēmumu pārstāvjiem.

Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda piedalījās Biznesa forumā, kas notika koncertzālē “Valmiera”. Viņš iesaistījās sarunās un diskusijās par izaicinājumiem un iespējām uzņēmējdarbībā. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens uzstājās ar prezentāciju par Latvijas ekonomikas attīstības prioritātēm, Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš vadīja prezentāciju par valsts un uzņēmēju interesēm darba spēka jautājumos, notika dažādas debates un viedokļu apmaiņa. Piedalījās viesi no Igaunijas, kas stāstīja par atbalstu jaunu tirgu apgūšanā. 

Paldies Alojas novada uzņēmējiem par kopīgi pavadītām dienām, paldies par sarūpētajām dāvanām, lai izstādes ekspozīciju padarītu interesantāku un iepriecinātu apmeklētājus!

 

Zane Lapšāne-Celma

komercdarbības speciāliste

Liāna Lilenblate-Sipko

sabiedrisko attiecību speciāliste

[Not a valid template]