Aloja

Amatnieki un mājražotāji aicināti pieteikties Valmieras pilsētas svētku tirgum

valmieraValmieras pilsētas svētku laikā, 28.jūlijā no plkst.9.00 līdz 16.00, notiks amatnieku un mājražotāju tirgus, kam aicināti pieteikties tirgotāji.

 

Tirdzniecība tiks organizēta pa Lāčplēša ielu un Tērbatas ielu, kā arī Valmieras pils pagalmā.

 

Pieteikties dalībai Valmieras pilsētas svētku amatnieku un mājražotāju tirgum iespējams tikai elektroniski līdz 29.jūnijam, aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama šeit.

 

Plašāka informācija par amatnieku un mājražotāju tirgu pieejama, sazinoties ar Valmieras muzeja direktori Ivetu Blūmu pa tālruni 64224770 vai e-pastā iveta.bluma@valmiera.lv, kā arī ar Valmiera muzeja lietvedības sekretāri Ilzi Mežapuķi, zvanot pa tālruni 64224770 vai rakstot ilze.mezapuke@valmiera.lv.

 

Amatnieku un mājražotāju tirgus galvenais mērķis ir popularizēt latviešu tautas seno amatu prasmes, sekmēt mājamatniecības un lietišķās mākslas attīstību, mājražotāju aktivitāti, popularizēt tautas materiālo, estētisko un ekoloģisko vērtību, kā arī saglabāt un pilnveidot tirgus tradīcijas, sekmējot ekonomisko aktivitāti reģionā.

 

Ar nolikumu “Par ielu tirdzniecību ikgadējos Valmieras pilsētas svētkos” var iepazīties šeit.

 

No 27. līdz 29.jūlijam Valmiera atzīmēs pilsētas 735.dzimšanas dienu, aicinot uz muzikālām, garšīgām, sportiskām, izzinošām, jautrām un darbīgām aktivitātēm.