Aloja

Atskats uz Veselības nedēļas 2018 pasākumiem

No šī gada 28. maija līdz 3. jūnijam norisinājās dažādi veselības nedēļas, jeb MOVE WEEK pasākumi, kurus organizēja sporta entuziasti un novada sporta organizatori.

Šogad visi novadnieki varēja izvēlēties sev tīkamākās aktivitātes, gan savā pagastā, gan visā novadā. Dalībniekiem bija arī iespēja, uzrādot vislabākos rezultātus iegūt dažādas balvas, tomēr, galvenais mērķis bija labi un interesanti pavadīt brīvo laiku, un galvenokārt – veselīgi!

Bija liels prieks, ka veselības nedēļas pasākumos iesaistījās, gan kā dažāda vecuma, interešu, gan arī fiziskās sagatavotības cilvēki.

Veselības nedēļa iesākās ar Staiceles vidusskolēnu 1000m garo skrējienu un rīta rosmi, kurai nākamajā dienā sekoja Stipro skrējiens Staicelē. Šogad  to apmeklēja 67 drosminieki, kuri braši pārvarēja dažādas šķēršļu joslas neskatoties uz karstajiem laikapstākļiem.

Staicelē bija arī iespēja sportot ģimenēm, kur veicot dažādus uzdevumus un krājot punktus, tika noskaidrotas 3 visspēcīgākās ģimenes – Konrādu ģimene, kura ieņēma 1. vietu, Grāvīšu ģimene ierindojās 2. vietā, un Štemeru ģimene godpilnajā 3.vietā.

Alojas Ausekļu vidusskolā norisinājās sporta diena, kurā piedalījās dažādu klašu skolēni, kuri rādīja savas spējas, tāllēkšanā, dažādu distanču sprintos, bumbiņas un pildbumbas mešanā un daudzās citās distancēs.

Turpretim Braslavas pagasta Vilzēnos jaunieši un citi aktīvisti rādīja savas spējas dažādās spēka disciplīnās, kā pievilkšanās, 1000m skrējienā un citās distancēs.

Arī Brīvzemnieku pagasta Ozolmuižā bija iespēja mērot individuāli ērtāko distanci, kā ejot, skrienot, nūjojot vai, pat braucot ar riteni. Protams, arī Ozolmuižas pamatskolas skolēni veica dažādus sportiskos uzdevumus, lai noskaidrotu aktīvākos un izveicīgākos skolēnus.

Pirmo gadu kopā ar Alojas Novada sporta skolas sadarbību Puikules PII iesaistījās veselības nedēļā, kur pat paši mazākie rādīja ko prot – metot bumbiņas mērķī, aktīvi vingrojot un veicot viņiem sagatavoto šķēršļu josliņu.

Puikules muižas rīkotās aktivitātes, skrienot, ejot, nūjojot vai braucot ar riteni, sakrāja novadā vislielāko kilometru kopskaitu – veselus 1962.

Liels prieks ir par Alojas dienas centra veselības nedēļas izveidotajām aktivitātēm, kas iekustināja kā mazos, tā arī gados pieredzējušākos. Šogad dienas centrs parādīja, ka neskatoties uz vecumu aerobika mūzikas pavadījumā ir interesanta, pavadot kopumā  21.36h vingrojot un aktīvi kustoties.  

Šogad veselības nedēļas organizatori bija pacentušies un izdomājuši arī dažādus interesantus uzdevumus kā, piemēram, – ūdens pārnešanu, no punkta A uz punktu B, naglas dzīšanu dēlī, burtu jūkli un simtkāji.

Kopumā Veselības nedēļas 2018 pasākumos Alojas novadā piedalījās 827 iedzīvotāji, noejot, nūjojot vai skrienot tika mēroti 295.5km, bet, braucot ar riteni 2218.9 km, 0.824 km tika pievarēti tāllēkšanā, 0.28km rāpojot, skrienot 60 m sprintu tika sakrāti 8.94km un 100m sprintu 14.9km, metot pildbumbas tika sakrāti 1.416km, 0.28km veicot līdzvsara joslu, kopā veicot 531 bumbiņas metienus, no kuriem 447metieni kopumā sasniedza 3.215km, tika veikti 1108 metieni basketbola grozā, 917 piepumpēšanās vingrinājumi, 406 palēcieni, 31395 lēcieni ar lecamauklu, tika pavadītas 208 minūtes vingrojot, 13198 reizes tika veikti pietupieni, 13100 futbola piespēles,13100 basketbola piespēles, 137 reizes tika mests ar bumbiņu mērķī, 2640 pievilkšanās reizes, 21.36h aerobikas dejas, vingrojumi, 1038 bumbiņas mešanas reizes.

Arī interesantie uzdevumi deva rezultātus, burtu jūkli veica 64.25 min, simtkāji veicot tika pievarēts 1.31 km, torni no 100 glāzītēm pildīja 64.64 min, 114 sitieni tika pievarēti dzenot naglas dēlī un uzdevums, kurā bija jāpārnes ūdens, tika veikts 31.38 min

Kopā dažādās distancēs tika mēroti 2545.57 km

Liels paldies visiem pagasta organizatoriem- Silvai Stumpei, Zanei Kārkliņai, Daināram Konrādam un Sergejam Fiļipovam, kā arī Staiceles sporta profesionālās vidusskolas skolotājai Vizmai Tiltiņai un audzēkņiem, Puikules kopienas centra “Puikules muiža” vadītājai Vivitai Vītiņai, Alojas Ausekļu vidusskolas skolotājiem Inetai Lopenovai un Imantam Dalkam, kā arī Alojas  dienas centra vadītājai Gunai Krūmiņai un viņas palīgiem par radošu veselības nedēļas pasākumu izveidi!

Uz tikšanos nākamgad!

Pasākums tika organizēts Eiropas Sociālā fonda finansētā projektā “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Alojas novadā”, Nr.9.2.4.2/16/I/028.

projekta_logo_EU_NA

Alojas novada sporta skolas informācija