Aloja

Spāņu futbola tradīcijas ienāk Latvijā

Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrā “STAICELE” no 10. līdz 14. jūlijam norisināsies viens no šīs vasaras sportiskākajiem festivāliem “100 STUNDAS FUTBOLĀ 2018”, kas veltīts mūsu valsts simtgadei. Sportiskā pasākuma iniciatori ir ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas audzēkņi.

 

Festivāla ietvaros, 10. jūlijā plkst. 14.00 notiks diskusija “Futbola nākotne Latvijā”, kurā piedalīsies Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, kā arī starptautiskie partneri: Spānijas starptautiskās futbola akadēmijas direktors Albert Vinas un “Elite Football” izpilddirektors Marius Okunevas. Diskusiju vadīs leģendārais sporta žurnālists Gunārs Jākobsons. Paredzēts, ka šajā diskusijā viens no apspriestākajiem tematiem būs iespēja Latvijā atvērt Spānijas futbola Akadēmijas filiāli. Tas nenoliedzami palīdzētu attīstīties futbolam Latvijā, atverot jaunas sadarbības iespējas un starptautiskos kontaktu tīklus. Tāpat, tas būtiski pastiprinātu abu valstu federāciju savstarpējo sadarbību.

 

Paredzēts, ka līdzīgs festivāls norisināsies arī turpmākos gadus. Kā parādījis šī gada organizēšanas posms, tā ir lieliska pieredze un prakse Staiceles skolas audzēkņiem, no kuriem liela daļa plāno savu nākotni saistīt tieši ar sporta pasākumu organizēšanu.

 

Atbalstītāji: Latvijas Futbola federācija, Īrijas Latvijas Tirdzniecības kamera, Latviešu biedrība Īrijā, “Elite Football”, Sportland.

Staiceles pilsētas svetki10