Aloja

Alojas novadā viesojās Gulbenes novada pašvaldības pārstāvji

12.jūlijā Alojas novadu apmeklēja Gulbenes novada pašvaldības vadība un darbinieki, tostarp Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs un viņa vietnieks Andis Caunītis.

 

Rīta pusē gulbenieši iepazinās ar jaunuzcelto Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centru – bibliotēku “SALA”, tikās ar Alojas novada domes deputātiem, nodaļu vadītājiem un darbiniekiem. Aizraujoša un interesanta klātesošajiem bija SIA “i2” sertificētā pasīvo māju celtniecības konsultanta Krista Slokenberga prezentācija par pasīvo māju uzbūves principiem un filozofiju, logu nozīmi mūsdienu celtniecībā . Viņa kompānijas logi ir SALĀ. Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda prezentēja jaunbūvi, sākot no idejas, būvniecības procesu līdz pat energoefektīvās ēkas darbībai šodien. Klātesošie ar interesi noskatījās Andreja Hansona un Bruno Šulca veidoto dokumentālo filmu “Klaidoņstāsts”, kas stāsta par Ungurpils Dzirnavu ezera unikālajām peldošajām salām.

 

Vēlāk visi devās uz Staiceles Lībiešu muzeju “Pivālind”, ielūkojās Audēju namiņā un Mākslinieku šķūnī, kur aplūkoja vietējo rokdarbnieču darbus.

 

Dienas izskaņā alojieši aicināja viesus uz Braslavas pagasta Vilzēniem. Tur aplūkoja pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” struktūrvienības grupiņas, vietējo bibliotēku un pagasta pārvaldes telpas.

 

Zandas Adernieces teksts un foto

Helmuta Bondara video

[Not a valid template]