Aloja

Ungurpils SALĀ viesojās madonieši un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

24.augustā Alojas novadu apmeklēja Madonas novada pašvaldības vadība un darbinieki. Viņi vēlējās gūt iespaidus Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā- bibliotēkā “SALA”, jo arī madonieši iecerējuši realizēt līdzīgu ideju par energoefektīvas pašvaldības ēkas būvniecību.

 

Rīta pusē viesi iepazinās ar uzņēmējdarbības atbalsta centru – bibliotēku “SALA”, tikās ar Alojas novada domes darbiniekiem. Interesantiem klātesošajiem šķita SIA “i2” sertificētā pasīvo māju celtniecības konsultanta Krista Slokenberga prezentācija par pasīvo māju uzbūves principiem un filozofiju, logu nozīmi mūsdienu celtniecībā. Viņa kompānijā radītie logi rotā arī Ungurpils energoefektīvo ēku.

 

Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda prezentēja jaunbūvi, sākot no idejas, būvniecības procesu līdz pat energoefektīvās ēkas darbībai un efektivitātei šodien. Klātesošie ar interesi noskatījās Andreja Hansona un Bruno Šulca veidoto dokumentālo filmu “Klaidoņstāsts”, kas stāsta par Ungurpils Dzirnavu ezera unikālajām peldošajām salām. Vēlāk visi devās uz Staiceles Lībiešu muzeju “Pivālind”.

 

Pēcpusdienā Ungurpils SALĀ visi tikās ar Latvijas Republikas finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu, kas mūspusi apmeklēja pēc domes priekšsēdētāja Valda Bārdas un Uzņēmēju konsultatīvās padomes priekšsēdētājas Ingas Možvillo aicinājuma. Ministre un Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda kopā ar Alojas novada uzņēmējiem un Madonas novada pašvaldības pārstāvjiem diskutēja par kreditēšanas, īpaši ātro kredītu, un finanšu pratības jautājumiem, tāpat pievienotās vērtības nodokļa samazināšanas vienlīdzības trūkumu bioloģiskās lauksaimniecības produktiem. Sanākušos interesēja krājaizdevu sabiedrību sistēmas regulējumus, VID attieksmes uzlabošana nodokļu samaksas jautājumos, runāja par infrastruktūras attīstībai nepieciešamajiem līdzekļiem pašvaldībām un citiem jautājumiem.

 

Vizītes noslēgumā finanšu ministre Reizniece Ozola Alojas novada domes priekšsēdētāja V.Bārdas vadībā aplūkoja uzņēmējdarbības centru-bibliotēku SALA.

 

Dienas izskaņā alojieši aicināja viesus uz Braslavas pagasta Vilzēniem. Tur aplūkoja pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” struktūrvienības grupiņas, vietējo bibliotēku un pagasta pārvaldes telpas.

 

Sagatavojusi Liāna Lilenblate-Sipko

[Not a valid template]