Aloja

Mazais Latvijas čempionāts izvēršanās sportā “Brašais ugunsdzēsējs” Jelgavā

IMG-20180926-WA0001

7.septembrī norisinājās ugunsdzēsības sporta sacensības Jelgavā “Brašais ugunsdzēsējs”. Sacensības notika 5 grupās. Pirmajā sacentās profesionālie ugunsdzēsēji, otrajā brīvprātīgie, trešajā sieviešu komandas, bet ceturtajā un piektajā, atsevišķi jaunieši un jaunietes. Pavisam startēja 400 dalībnieku.

Mūsu skolas audzēkņi piedalījās ceturtajā un piektajā grupā, kur jauniešiem bija 12, bet jaunietēm 7 komandas. Pirmās startēja meitenes. Priekšsacensībās otrais  labākais rezultāts, bet finālā startēja vēl labāk. Izcīnīja 1.vietu. Tas arī līdz dienas beigām palika absolūti labākais rezultāts starp jauniešiem un jaunietēm. Meiteņu komandā startēja Lauma Aleksandra Auziņa, Jana Lapšina, Žanete Škarsta, Agnese Laksberga, Krista Fiļipova un Eva Bitmane.

Arī jaunieši priekšsacensībās uzstādīja labāko laiku. Citi favorīti gribēdami uzstādīt vēl labāku rezultātu, “sadega” un netika pat finālā. Arī finālā startējot pirmajiem, puiši uzstādīja labāko laiku, kuru pārspēt nevarēja neviena komanda. Un tā ieguva 1.vietu. Komandā startēja Haralds Siktārs, Mikus Trauliņš, Valts Kokins, Andreass Meļņičenko, Renārs Rumjancevs un Jānis Siktārs.

Liela pateicība Alojas VUGD priekšniekam Ingaram Dalkam un pārējiem darbiniekiem, kuri palīdzēja treniņu procesā ar padomu un arī praktiski. 

Paldies arī skolas direktorei par doto iespēju piedalīties šajās sacensībās.

 

Imants Dalka