Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā literārie dārza svētki

Staiceles pilsētas bibliotēka kopā ar bērnu dārzu organizēja dārza svētkus. Uz dārza svētkiem bija ieradies arī lācēns Rūdis ar savu literāro darbu autori. Bērniem veltīto grāmatu “Kā lācītis Rūdis dārza svētkus rīkoja”, “Kā lācītis Rūdis Ziemassvētkiem gatavojās”, “Lācītis Rūdis dodas uz Vecrīgu” autori  Gundegu Vainovsku. Galvenajam šo grāmatu varonim Rūdim līdzi bija paņemta arī lācenīte Esmeralda. Lācenīte, autores 270 lāču kolekcijā, bija īpaša ar to, ka ir pašas rakstnieces roku darināta. No Vainovskas uzzinājām, kā par grāmatu galveno varoni kļuvis tieši Rūdis, kādu lomu grāmatās spēlē lācenīte Esmeralda. Rakstniece pastāstīja, kādi motīvi nosaka grāmatas tēmu un cik grūti ir veidot bērnu grāmatiņas ar fotogrāfijām.

Autore priecājās un bija pārsteigta par to, ka katram bērnam līdzi bija sava rotaļlieta – lācītis. Sarunā ar bērniem Rūda mamma uzzināja un iepazina bērnu lāču vārdus, viņu stiķus un niķus. Tie kalpos par idejām nākošajām grāmatiņām. Atbildot uz bērna jautājumu – vai Rūdis klausot, rakstniece nedaudz samulsa, jo neviens vēl viņai šādu jautājumu nebija uzdevis. Nedaudz padomājot autore atbildēja, ka Rūdis esot paklausīgs lācēns. Lācēns, kurš visur tiekot ņemts līdzi.

Kā jau katros dārza svētkos, neizpalika arī cienasts – lāčiem garšīgā medus maize.

Dārza svētkus Rūdim un viņa mammai, kā arī visam bērnu dārzam, varēja noorganizēt pateicoties VKKF finansiāli atbalstītajam projektam “Rakstnieks raksta bērniem”.