Aloja

Staicelietim Ruslanam Andrejevam 3.vieta jauno talantu konkursā

7.oktobrī Staiceles Mūzikas un mākslas skolas 6.klavierklases audzēknis Ruslans Andrejevs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā piedalījās Latvijas jauno talantu konkursā par Teodora Reitera balvuJaunais pianists Ruslans Andrejevs (skolotāja Aira Rulle), konkursā  izcīnīja trešo vietu

Konkurss tika organizēts, lai pieminētu un godinātu izcilo Latvijas Nacionālās operas dibinātāju, galveno diriģentu un direktoru, Reitera Kora dibinātāju un galveno diriģentu, tautā visiemīļotāko Dziesmusvētku virsdiriģentu Teodoru Reiteru, kā arī, lai jaunajiem talantiem palīdzētu sevi pilnveidot un sasniegt iecerētos mērķus.

Konkursa muzikālo sniegumu vērtēja žūrijas komisija locekļi – profesionāli, izcili Latvijas mūzikas speciālisti. Žūrijas komisiju apstiprināja Teodora Reitera Fonda valde.

Teodora Reitera Fonda organizētais konkurss topošiem māksliniekiem dot iespējas savu sniegumu nodot vērtējumam profesionālai žūrijai, koncertēt uz Latvijas, kā arī uz ārzemju skatuvēm un saņemt Teodora Reitera balvu, kas ir stimuls turpmākai izaugsmei.

Laureātu apbalvošanas ceremonija un labdarības koncerts notika 21.oktobrī, Latvijas Nacionālās operas un baleta teātrī, Beletāžas zālē.

 

Kristiāna Arnava

R.Andrejevs