Aloja

LVRTC par godu Latvijas Simtgadei pacels valsts karogus 20 pilsētu augstākajos torņos

Laikā no 11.novembra līdz 18.novembrim Latvijas Valsts radio un televīzijas centra torņos (turpmāk – LVRTC) visā Latvijā tiks pacelti mūsu valsts karogi – LVRTC sveiciens valsts iedzīvotājiem Latvijas Simtgadē. Tā kā līdz šim šajos torņos karogs nav plīvojis, torņos izveidoti speciāli karoga masti, kā arī apgaismojums diennakts tumšajam laikam.

Valsts karogi svētku laikā plīvos vairāk nekā 200m augstajos  Rēzeknes, Daugavpils, Valmieras, Cesvaines, Ulbrokas un Dundagas torņos, kā arī  LVRTC torņos Tukumā, Sabilē, Ēdolē, Dunalkā, Siguldā, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Viļānos, Preiļos, Līvānos, Viesītē un Jelgavā.

 

“Karogi torņos vienlaikus ir gan svētku rota, gan atgādinājums par LVRTC sakaru infrastruktūras nozīmi brīvas informācijas pieejamībā, informācijas sabiedrības veidošanā un stiprināšanā, kas ir neatņemama demokrātiskas un suverenas valsts pamatvērtība,” uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

 

Šogad Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā 4.maijā 6x3m lielie valsts karogi jau tika pacelti Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī un Baltijas augstākajā  punktā –  Cesvaines torņa karoga mastā. 

 

Tā kā 19 Latvijas pilsētu televīzijas torņos izveidoti speciāli karogu masti, tad arī turpmāk valsts svētku reizēs tajos būs iespēja  pacelt Latvijas karogus.

 

Savukārt Rīgas TV un radio tornī Zaķusalā, kas ir augstākais tornis Eiropas Savienībā,   18. novembrī tiks pacelts  gan simtgades augstākais, gan simtgades lielākais karogs. Augstākais karogs, kas ir tik pat liels kā Daugavpils, Rēzeknes, Valmieras un Cesvaines karogi, TV tornī tiks pacelts jau astoto reizi. Ja laikapstākļi ļaus, plkst. 8.00 no rīta tiks pacelts arī unikāls 800 kvadrātmetrus liels karogs. Teju divu basketbola laukumu izmēram pielīdzināmo karogu iedzīvotāji varēs aplūkot un fotografēties uz tā fona tikai vienu dienu. Svinīgajā simtgades lielākā karoga atvēršanā piedalīsies arī Ministru prezidents Māris Kučinskis.

 

Informācija par pasākumiem Zaķusalā: ej.uz/tvtornis2018

1-01 IMG_2813

Papildu informācijai:

 

Vineta Sprugaine
Korporatīvās komunikācijas  daļas vadītāja
VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs
Tālr.: 29665001

E-pasts: vineta.sprugaine@lvrtc.lv

 

www.lvrtc.lv
Seko LVRTC jaunumiem arī:
Facebook: www.facebook.com/eParaksts

Twitter: @eParaksts un @LVRTC_TVtornis