Aloja

Bigbendu skola sniedz vairākus koncertus Ziemeļvidzemes reģionā

Ceturtdien, 29. novembrī, Bigbendu skolas dalībnieki tās dibinātāja, pieredzējušā džeza saksofonista un komponista Kārļa Vanaga vadībā dosies rudens koncertu tūrē uz Ziemeļvidzemes reģionu, vienā dienā sniedzot trīs koncertus – plkst. 10.00 Staiceles kultūras namā, plkst. 12.00 Mazsalacas vidusskolā un plkst. 14.00 Rūjienas kultūras namā.

Koncertos piedalījās “City Jazz Riga” Bigbendu skolas dalībnieki, kā arī “Mazsalacas Youth Jazz Band” dalībnieki un Staiceles mūzikas skolas audzēkņi Kārļa Vanaga un Dāvja Jurkas vadībā. Programmā bija iespēja dzirdēt ne tikai bigbendu mūzikas klasiku un leģendāro mākslinieku Kaunta Beizija (Count Basie) un Djūka Elingtona (Duke Ellington) skaņdarbus, bet arī mūsu pašu komponistu – Matīsa Čudara un Kārļa Vanaga – oriģinālkompozīcijas, kas radītas īpaši Bigbendu skolas kolektīviem un ir piemērotas dažāda līmeņa apmācības procesam.

Bigbendu skola ir apmācību programma gan džeza mūzikas iesācējiem, gan brīvā laika mūziķiem, gan topošajiem un esošajiem profesionāļiem. Tajā šobrīd aktīvi darbojas trīs kolektīvi – City Jazz Youth Band, City Jazz Late Night Band un City Jazz Big Band –, kas ikdienā ne tikai apgūst muzicēšanu bigbendā, džeza teoriju un improvizāciju, bet arī regulāri uzstājas dažādos pasākumos, lai tādējādi nodrošinātu tik ļoti nepieciešamo koncertu praksi. Skolas dibinātājs un vadītājs ir pieredzējušais saksofonists, Latvijas Radio Bigbenda muzikālais direktors, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza katedras pasniedzējs Kārlis Vanags, kurš šogad kā komponists un bigbenda vadītājs strādāja arī ar “Eiroradio džeza orķestri” (Euroradio Jazz Orchestra), kurā apvienojās labākie jaunie džeza mūziķi no visas Eiropas.

Koncerti notieka ar VKKF atbalstu un sadarbībā ar Staiceles mūzikas skolu un Mazsalacas novada Kultūras centru.

Staiceles Mūzikas un mākslas skola