Aloja

Alojas autoostā izdemolēta jaunizveidotā sabiedriskā tualete

29. janvārī konstatēts, ka Alojas autoostā, Valmieras ielā 4, vandāļi izdemolējuši pirms divām nedēļām lietošanā nodoto sabiedrisko tualeti.

Pašvaldības policijas vecākais inspektors Normunds Šults pastāstīja, ka norauti divi tualetes podi, izlauztas tualetes kabīnes durvis, sabojāts tualetes papīra turētājs, ar kājām saspārdītas un nosmērētas sienas.

Šobrīd tiek precizēts, kādi materiālie zaudējumi pašvaldībai patlaban radīti. Lieta ir nodota Valsts Policijai kriminālprocesa uzsākšanai, vainīgās personas noskaidrošanai un saukšanai pie atbildības.

Ļoti žēl, ka joprojām starp mums ir cilvēki, kuriem nerūp ne pašvaldības, ne līdzcilvēku ieguldījums vides uzlabošanā.

Jāatgādina, ka ilgi sabiedriskā tualete pilsētā bija bēdīgā stāvoklī, tad tika atrasti līdzekļi, lai tualeti labiekārtotu. Sabiedriskās tualetes izveide ar pandusa (uzbrauktuves) izbūvi izmaksāja 13 874 euro. Diemžēl pašvaldībai atkal nāksies meklēt līdzekļus, lai bojājumus novērstu.

Varbūt ir vērts aizdomāties, ka tieši šo vandāļu radīto zaudējumu dēļ, pašvaldība nevarēs atvēlēt pietiekami daudz līdzekļus citu mums svarīgu objektu sakārtošanai.

Sabiedriskā tualete Alojā, Valmieras ielā 4, ir atvērta katru dienu no plkst.7.00 līdz plkst.20.


Sagatavojusi Liāna Lilenblate-Sipko