Aloja

Puikules kopienas centra Puikules muižā ar dažādām jautrām un sportiskām aktivitātēm norisinājās Sniega diena

Sestdien (2. februārī) pie Puikules kopienas centra Puikules muiža ar dažādām jautrām un sportiskām aktivitātēm norisinājās Sniega diena. Tās organizatori bija gandarīti, ka sarīkojums pulcēja teju 100 dalībnieku. Turklāt patīkams pārsteigums bija tas, ka Sniega dienā iesaistījās ne vien vietējie pagasta iedzīvotāji, bet arī ceļu no Mālpils, Straupes, Alojas, Āsteres un Limbažiem mērojušie.

Puikules muižas vadītāja Vivita Vītiņa atzina, ka pirms šī pasākuma bijušas bažas par tā apmeklētību. Kā nekā gripas laiks un daudzi apslimuši. – Patiesībā tā Sniega diena visus izvilka no mājām laukā. Bērni nāca strīpiņā ar savām ragaviņām, „ābolīšiem”. Kalniņš bija nošļūcināts teju līdz dubļiem. Patīkami, ka kopā ar mazajiem ķipariem bija arī viņu mammas un tēti. Tā bija ne tikai Sniega, bet arī Prieka diena. Jutām, ka cilvēkiem ļoti nepieciešams šāds pasākums, – secināja V. Vītiņa.

Organizatori bija padomājuši par dažādām aktivitātēm. No Alojas bija sarūpēts pārdesmit slēpju pāru ar zābakiem un gribētāji varēja izmēģināt savus spēkus šajā nodarbē. Vivita smej, ka pat viņas vīrs, kurš savus 20 gadus nebija slēpojis, kāpa uz slēpēm. Tika rīkotas dažādas sniega stafetes, piemēram, sniega krāsošana un krāsaina sniegavīra velšana. Liela interese bija par izvizināšanos kamanās, ko vilka viens no buivietes Kristīnes Gnevohas zirgiem. Starp aktivitātēm dalībnieki varēja sasildīties ar karstu tēju un iestiprināties ar zupu. Īpašu noskaņu Sniega dienai piešķīra Bebra kungs un Zaķa kungs, kuru tēlos bija iejutušies pasākuma vadītāji no Valmieras. – Viņi vadīja šo dienu, iesaistījās atrakcijās kopā ar bērniem un viņus uzmundrināja, – pastāstīja Brīvzemnieku pagasta pārvaldes vadītāja Dace Tauriņa. Darboties varēja ne vien laukā, bet arī telpās (pie reizes arī apsildoties un pažāvējot slapjos cimdus), kur no dažādiem materiāliem tika veidoti sniegavīri. – Vēlāk varēsim Puikules muižā izveidot šo darbiņu izstādi, – teic D. Tauriņa.

Par piedalīšanos atrakcijās un stafetēs ikviens saņēma žetoniņus, ko vēlāk varēja samainīt pret saldumiem. Savukārt pilnīgi visi Sniega dienas dalībnieki-bērni tika pie spēlēm. Pārsteiguma balviņas no organizatoriem saņēma arī pasākumu apmeklējošās kuplākās ģimenes – Vladimirovi un Grasbergi.

Gan V. Vītiņa, gan D. Tauriņa atzina, ka rīkošanā ieguldīts tiešām daudz darba, meklētas interesantas stafešu idejas, tādēļ viņas jo īpaši priecājās par dalībnieku atsaucību. – Galvenais, lai atnāk cilvēki. Saņēmām tikai labas atsauksmes un paldies vārdus! – teica pagasta pārvaldes vadītāja. Iespējams, līdz ziemas beigām Brīvzemnieku pagastā rīkošot vēl vienu Sniega dienu.

Pasākums noritēja saistībā ar projektu Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Alojas novadā. Organizatorisku un finansiālu atbalstu pasākumam sniedza arī biedrība Attīstība Plus no Viļķenes pagasta.

Līga LIEPIŅA (Auseklis)

Vivitas VĪTIŅAS foto

Pasākums notika projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Alojas novadā”, Nr.9.2.4.2/16/I/028, ietvaros.

Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda (85%) un valsts budžeta (15%) finansējuma.