Aloja

Ēnošanai Alojas novadā atsaucās vairāk nekā 50 jauniešu

13. februārī visā Latvijā norisinājās lielākās izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētais karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem Ēnu diena.

Šogad ēnotājus ar dažādām profesijām iepazīstināja 1545 ēnu devēji no visas Latvijas, kopumā piedāvājot 8664 vakances. Saglabājusies arī liela skolēnu interese par Ēnu dienu – portālā enudiena.lv šogad reģistrējušies 34 000 potenciālo ēnotāju.

Aktīvākie ēnu devēji šogad ir Latvijas Republikas Saeima, piedāvājot ēnot 200 vakances, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests – 113, Jelgavas pilsētas pašvaldība – 97, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests – 76, AS AirBaltic Corporation (airBaltic) – 68 un Alojas novada dome – 33 vakances.

Kopumā Alojas novada uzņēmumos un pašvaldības iestādēs ēnotāju skaits sniedzās pāri 50. Visvairāk ēnu pie sevis pulcēja ēdināšanas uzņēmums SIA “Mieriņš”, uzņemot 9 ēnas. Lai ēnotu pavārus un viesmīļus, daži jaunieši Alojā ieradās pat no Valmieras. Trīs ēnas todien bija arī Alojas novada domes priekšsēdētājam Valdim Bārdam.

Dienas izskaņā jaunieši pulcējās Alojas kultūras namā, kur norisinājās Ēnu dienas noslēguma pasākums. Visus klātesošos uzrunāja V.Bārda un jaunatnes lietu speciāliste Monta Meldere, jaunieši labprāt dalījās iespaidos un iesaistījās jautrās atrakcijās. Noslēgumā katrs saņēma pateicību par dalību Ēnu dienā 2019 un pildspalvu ar Alojas novada logo. Atmiņai par bagāto un piesātināto dienu tapa kopīga fotogrāfija.

Sagatavojusi Liāna Lilenblate-Sipko

Foto: ēnu devēji, ēnas