Aloja

Noskaidroti aizvadītā gada labākie sportisti

16. februārī Staiceles kultūras namā pasākumā “Alojas novada sporta laureāts 2018” godināja aizvadītā gada labākos sportistus, trenerus un sporta entuziastus.

Sanākušos uzrunāja Alojas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Rācenis, sakot paldies par aizvadītā gada panākumiem, izcīnītajām uzvarām.

Pavisam tovakar pasniedza astoņas balvas dažādās ar sportu saistītās nominācijās. Pirmā balvu par ieguldījumu Alojas novada sportā 2018. gadā saņēma sporta trenere Alise Putraima par ļoti nozīmīgu un labu darbu Alojas novada iedzīvotāju labā, pievēršot novadniekus veselīgam dzīvesveidam, vadot vingrošanas nodarbības un piedaloties veselības veicināšanas projektos. Šai nominācijai bija izvirzīti arī Mārcis Vītols, Kaspars Riekstiņš, Jānis Sedlenieks, Imants Dalka, Silva Stumpe, Aldis Pinka, Vizma Tiltiņa, Jānis Valaņins un Maksims Halatins.

Alojas novada labākās sportistes balvu saņēma Alojas Ausekļa vidusskolas skolniece Eva Bitmane. Viņa pērn piedalījusies Latvijas čempionātā vieglatlētikā U-14 grupā, 1000 m skrējienā ierindojoties 6.vietā, startējusi arī Latvijas čempionāta atlases sacensībās vieglatlētikā telpās U-14 vecuma grupā tāllēkšanā, iegūstot 4.vietu. Viņai arī 8.vieta Latvijas čempionātā 1000 m skrējienā telpās U-14 grupā, kas norisinājās Ogrē. Nominācijai bija izvirzīta arī Liene Prikaza, Megija Matvijuka, Inga Haritonova un Signe Erdmane.

Labākā sportista tituls tika karatē sportistam Mārcim Skrīvelim. Viņš nopelnus guvis Rīgas atklātajā čempionātā RTKK (1. un 2. vieta), sacensībās “Baltic Shotakan” – 3. vieta, Tallin Bulldog Internacional karatē čempionātā 2. vieta, Salaspils International Cup 1.vieta (16-17g.), Latvijas WKF karatē čempionātā 1.vieta (16-17g.), Jūrmalas kausā 3.vieta (18+), Tukums Open Hayasi Cup – 2.vieta (18+) un Somijā Nordic karatē čempionātā 3.vieta (16-17g.). Labākā sportista titulam bija nominēti arī Mārcis Vītols, Renārs Krastiņš un Alvis Jaunzems.

Alojas novada jaunās cerības balva šogad futbolistam Markusam Ķirsim. Viņš guvis panākumus Latvijas Jaunatnes čempionātā Meistarības grupā (2 vieta), kļuvis par Latvijas Jaunatnes izlases U-15 dalībnieku, ieguvis 2.vietu vieglatlētikas sacensībās augstlēkšanā (1,65 m), 3.vietu tāllēkšanā (5,04m), bet 5. vietu lodes grūšanā. Markuss ir arī Latvijas U-16 izlases spēlētājs un piedalījies Latvijas Futbola Federācijas Jaunatnes daļas rīkotajā jauno futbolistu Talantu skatē. Nominācijai tika pieteikti arī Mikus Kristiāns Trauliņš, Eduards Dūrens, Kitija Rjabinova, Eva Bitmane, Alvis Jaunzems.

Alojas novada sportiskākās ģimenes godam bija izvirzīta Vītolu ģimene, Stumpu ģimene, Konrādu ģimene un Jaunzemu ģimene, bet par sportiskākajiem atzīta Indras Celmiņas un Kaspara Rozīša ģimene. Visa ģimene aktīvi piedalās novada sporta pasākumos.

Nominācijā „Labākā sporta organizācija” balvu saņēma motoklubs „ASB”. Viņi organizē sacensības Alojas novadā, tostarp Staicelē ar viņu gādību aizvadīts Nacionālā kausa motokrosa 2. posms motosportā. Klubs piedalās arī Latvijas čempionātā. Nominēti tika arī FK „Staiceles BEBRI” un BK „Aloja”.

Par Alojas novada labāko komandu atzīta Alojas Ausekļa vidusskolas komanda, kas starptautiskās sacensībās “Brašais ugunsdzēsējs” Jelgavā ieguvusi 1 vietu, Latvijas čempionātā junioriem un jauniešiem ugunsdzēsības sportā Valkā 3.vietu. 3.vieta arī stafetē, kur par 1 sekundi zaudēja 2.vietai, bet izvēršanās kaujā izcīnīja 1.vietu. Šis ir sasniegums, kādu pirms 40 gadiem uzstādīja Alojas meitenes. Sacensību kopvērtējumā meiteņu komanda ieguva 3.vietu. Nominācijai tika izvirzīta arī komanda “Staiceles BEBRI”, BK “Aloja”, Alojas volejbola komanda, Vidzemes karatē klubs, Motoklubs „ASB” un galda tenisa komanda “ALOJA”.

Par ilggadēju ieguldījumu Alojas novada sportā balvu saņēma sporta skolotājs un treneris Imants Dalka. Viņš sagatavojis un izaudzinājis virslīgas spēlētājus futbolā, tostarp divi audzēkņi nonākuši Vidzemes izlasē (Endijs Pļaviņš, Jānis Siktārs) un viens Latvijas Jaunatnes izlasē (Ķirsis Markuss). Viņš ir ilggadējs sporta skolotājs, treneris Alojas novada sporta skolā, ugunsdzēsības pulciņa vadītājs. Ar viņa gādību Alojas Ausekļa vidusskolas komandām ugunsdzēsības sportā un futbolā gūti panākumi Latvijas mērogā. Arī skolu sacensībās vieglatlētikā audzēkņi ieguvuši 35 medaļas un 12 pirmās vietas. Nominācijai tika pieteikti arī Jānis Puidītis, Jānis Sedlenieks, Aldis Pinka un Normunds Šķepasts.

Vakara gaitā pateicības un piemiņas zīmes saņēma biedrību un organizāciju izvirzītie cilvēki: Eduards Dūrēns (Vidzemes karatē klubs), Lauma Aleksandra Auziņa (ugunsdzēsības sporta meiteņu komanda), Haralds Siktārs (ugunsdzēsības sporta puišu komanda), Jānis Blaumanis (basketbola klubs “Aloja”), Didzis Plusniņš (volejbola komanda “Aloja”), Toms Smiļģis (futbola komanda “Evertons”), Ronalds Līsmanis (futbola klubs “Staiceles Bebri”). Makšķernieku biedrība “Ūdensrozes” pateicas Arnoldam Grebežniekam, Staiceles mednieku biedrība “Mežkungs” – Eināram Bērziņam, Braslavas mednieki – Jānim Bitmanim, Mednieku biedrība “Mežgravas” – Jānim Grīnbergam, Vilzēnu novusa komanda – Sergejam Fiļipovam, motoklubs “ASB”- Raimondam Homko, motoklubs “Aloja”- Ritvaram Kupcim, galda tenisa klubs “Aloja” – Gustavam Graudiņam, komanda “PKU” Puikule – Jānim Ričardam Rudzītim.

Ar uzstāšanos pasākumā priecēja karsējmeitenes „Dreamteem” no Rīgas. Aizvadītā gada sezonu sportisti noslēdza ar balli un dejām. Pasākumu vadīja Staiceles kultūras nama vadītāja Inga Neimane un Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas audzēkne Agnese Medne.

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto