Aloja

No 1. aprīļa ar sabiedrisko transportu darba dienās Valmierā varēs nokļūt pirms un pēc darba laika

No 1. aprīļa stāsies spēkā izmaiņas starppilsētu autobusa maršrutā Cēsis-Ainaži-Valmiera, kas būtiski atvieglos Alojas novadā dzīvojošo nokļūšanu darbā Valmieras pilsētā.

Izmaiņas paredz, ka darba dienu rītos autobuss Valmierā pienāks plkst.7:51, bet vakarā no Valmieras autoostas izbrauks plkst.17:20.

Problēma nokļūt reģiona centrā darba dienās pastāvēja jau vairākus gadus. Iedzīvotāji bija neapmierināti, jo darba iespējas Valmierā bija praktiski jāizslēdz tiem, kuriem nebija savs transporta līdzeklis. Līdz šim reiss no Ainažu puses Valmierā ienāca plkst.8:51, bet no Valmieras bija jāizbrauc jau plkst.15.40.

Lai šo situāciju risinātu, Alojas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Rācenis jau pagājušajā gadā šo situāciju skaidroja Autotransporta direkcijā, kura tieši organizē sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos un Rīgas plānošanas reģiona sabiedriskā transporta speciālistiem, kuru kompetencē ir sagatavot un sniegt priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā. J.Rācenis piedalījās vairākās Rīgas plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta darba grupas sanāksmēs, lai šajā lietā rastu risinājumu, tāpat tika vākti iedzīvotāju paraksti, lai rosinātu izmaiņu veikšanu. Laika gaitā pašvaldībā vērsās virkne iedzīvotāju, vēršot uzmanību uz problēmu, kurai beidzot rasts risinājums.

Šeit var iepazīties ar precīzu rīta un vakara maršrutu starp Alojas novadu un Valmieru.

Sagatavojusi Liāna Lilenblate-Sipko