Aloja

Alojiete karatē čempionātā Spānijā pārstāvēja Latviju

No 28. līdz 31. martam Spānijas pilsētā Guadalajara norisinājās 54. Eiropas karatē čempionāts “54th EKF Senior Championships 2019”, kurā piedalījās 508 sportisti no 51 valstīm. Katrā kategorijā drīkst piedalīties tikai viens sportists no valsts, kas nozīmē, ka šajā čempionātā piedalījās labākie savu valstu karatisti. Šajās sacensībās Latvijas nacionālo izlasi pārstāvēja 12 sportisti, tai skaitā arī Vidzemes karatē kluba audzēkņi alojiete Liene Prikaza un saulkrastietis Maksims Halatins, un viņu treneris Kaspars Riekstiņš.
Liene Prikaza piedalījās “kumite” disciplīnā, kategorijā sievietes līdz 55 kg, kurā pirmo cīņu pārliecinoši uzvarēja sportisti no Velsas ar rezultātu 3:1, taču otrajā cīņā Liene ar rezultātu 0:2 piekāpās spēcīgai sportistei no Polijas, kura 2018. gadā kļuva par pasaules čempioni šajā pašā kategorijā. Savukārt sieviešu komandas “kumite” disciplīnā, Latvijai pirmā cīņa bija ar sportistēm no Zviedrijas, ar vienu zaudētu un divām neizšķirtām cīņām, Latvijas komanda piekāpās zviedrietēm ar rezultātu 0:1.

Maksims Halatins pārstāvēja Latviju “kumite” disciplīnā kategorijā vīrieši virs 84 kg un vīriešu komandas “kumite” disciplīnā. Individuālajā kategorijā pirmā cīņa Maksimam bija ar sportistu no Lietuvas, kurā sīvā cīņā piekāpās ar rezultātu 0:1. Vīriešu komandas “kumite” disciplīnā pirmā cīņa Latvijas komandai bija ar sportistiem no Portugāles, kurā 2 cīņas Latvijas sportisti uzvarēja un 2 zaudēja, pie neizšķirta rezultāta 2:2, Portugāles sportisti guva uzvaru, jo kopumā cīņu laikā ieguva vairāk punktu nekā Latvijas izlases komanda. 
Abi Vidzemes karatē kluba sportisti guva labu pieredzi, kas palīdzēs tiekties pretī jauniem panākumiem!
Paldies Alojas novada domei, Aloja Starkelsen, SIA EEMR Transport un Valdim Možvillo par Lienei sniegto atbalstu ceļā uz šo čempionātu!