Aloja

Noslēdzies projekts “Jauniešu karjeras izvēle un amata prasmju apguve”

Ir noslēdzies Alojas novada pašvaldības projekts “Jauniešu karjeras izvēle un amata prasmju apguve”. Projekts Alojas novadā tiek organizēts kopš 2016.gada.

Šogad projekta ietvaros Alojas novada dome finansēja 6 nepilna laika darba vietas, valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmērā, proporcionāli nostrādātajām darba stundām. Savukārt uzņēmumi maksāja darba devēja sociālo nodokli proporcionāli darba algai.

Projektā piedalījās divi uzņēmumi SIA “Aloja-Starkelsen” un SIA “Mieriņš”. “Aloja-Starkelsen” projekta ietvaros piedāvāja 4 iesaiņotāja vakances, taču “Mieriņš” piedāvāja 1 viesmīļa un 1 pavāra palīga vakanci. Uz vakancēm pieteicās 10 jaunieši, iesūtot savu pieteikumu ar CV un motivācijas vēstuli, kurus izvērtēja konkursa vērtēšanas komisija, kā rezultātā 6 jauniešiem bija iespēja strādāt kādā no vakancēm. Projekta norises gaitā jaunieši, tomēr vēlējās strādāt pilnas slodzes darbu, uzņēmumi atbalstīja viņu vēlēšanos, un visi 6 jaunieši strādāja pilnas slodzes darbu. Uzņēmumi apņēmās apmaksāt otru pusi no minimālās mēneša darba algas.

Jaunieši uzņēmumos strādāja no 1.jūlija līdz 31.jūlijam. Kā arī projekta dalībnieki pasakas par iespēju strādāt gan uzņēmumiem, gan Alojas novada domei.

Sabīnes Stūres teksts