Aloja

Karatistiem augsti rezultāti Latvijas čempionātā

Šī gada 7.decembrī tika aizvadīts ikgadējais Latvijas karatē čempionāts, kuru šogad bija gods organizēt Vidzemes karatē klubam sadarbībā ar Latvijas karatē federāciju vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām Siguldā.

Par Latvijas čempionu titulu šogad atbrauca cīnīties vairāk kā 300 Latvijas labāko sportistu no 30 Latvijas karatē klubiem. Dalībniekiem bija iespēja sacensties KUMITE un KATA disciplīnā. Šajā turnīrā tika uzaicināts arī īpašs viesis – Latvijas godalgotākais karatists, Eiropas čempions, Eiropas spēļu uzvarētājs Kalvis Kalniņš. Tiesāt un noteikt Latvijas čempionus tika uzaicināti ne tikai pašmāju tiesneši, bet arī labākie tiesnieši no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Čempionātā par augstiem rezultātiem Eiropas un Pasaules mēroga turnīros tika apbalvoti arī labākie Latvijas karatisti, kā arī par sportistu sagatavošanu un audzēkņu augstajiem rezultātiem pateicības raksti tika pasniegti viņu treneriem.

Šogad čempionātā Vidzemes karatē klubu pārstāvēja 19 sportisti. Kopā tika izcīnītas četras 1.vietas, divas 2.vietas un četras 3.vietas, tādējādi klubu kopvērtējumā Vidzemes karatē klubs šogad ierindojās augstajā 7.vietā!

Divas zelta un viena sudraba medaļa tika atvestas arī uz Alojas novadu. Šogad zēnu grupā “kumite U12 +45 kg” Latvijas čempiona titulu izcīnīja Eduards. Aizvadītajā gadā E.Dūrens bija bronzas medaļas ieguvējs, taču šogad, gūstot divas uzvaras pēc kārtas, Eduards papildināja savu medaļu komplektu arī ar Latvijas čempionāta zeltu.

Kā arī otro gadu pēc kārtas, nedodot saviem pretiniekiem ne mazākās izredzes, 1.vietu un čempiona titulu savā kategorijā “kumite jaunieši U18 +76 kg” pārliecinoši ieguva Alojas novadnieks Mārcis Skrīvelis. Līdzīgi veicās arī Lienei Prikazai, kura šogad izcīnīja augsto 2.vietu sieviešu grupā līdz 55 kilogramiem

Treneri Maksims Halatins un Kaspars Riekstiņš izsaka pateicību sportistiem par pašatdevi un viņu vecākiem par atbalstu!

Pie tā treniņu process neapstājas un turpinām gatavoties nākošajiem lielajiem turnīriem!