Aloja

Zvanu centrs Sonido iesaistās cīņā ar Covid-19 izplatību, nodrošinot atbalstu cilvēkiem pašizolācijā, īpaši senioriem

Laikā, kad visā pasaulē izsludināta pandēmija, ir svarīgi ievērot visus noteiktos drošības pasākumus, lai pasargātu sevi un apkārtējos. Neraugoties uz to, ka sociālais darba integrācijas uzņēmums “Sonido” visu peļņu novirza sociālajam projektam “Parunāsim?”, uzņēmums aktīvi iesaistās un sniedz atbalstu arī kustībai Covid-19 izplatības mazināšanai.

“Parunāsim?” ir telefona līnija, kas ir radīta, lai cilvēkiem būtu iespēja ar kādu aprunāties, justos sadzirdētiem un uzklausītiem. Bet ir jāsaprot, ka tas nav krīzes tālrunis, uzņēmumā strādājošie cilvēki nav psihologi un nevar atrisināt problēmas. Tālrunis 26564564 nav paaugstinātas maksas zvans, un tas ir paredzēts tam, ka cilvēki vienkārši zvana, lai pastāstītu, kā jūtas, un tiktu uzklausīti. Šis tālrunis ir īpaši nozīmīgs šobrīd, kad nav ieteicams apciemot savus vecākus un vecvecākus, taču viņiem arī ir nepieciešams sarunu biedrs. Tāpēc informējam, ka zvana centra “Sonido” izveidotais sociālais projekts “Parunāsim?” turpina darbu arī šajā situācijā un ir gatavs uzņemt zvanus, lai sniegtu atbalstu un iespēju cilvēkiem parunāties.

“Sonido” vadītāja Inga Muižniece: “Projektā “Parunāsim?” mēs pašlaik saņemam vairāk zvanu nekā iepriekš ikdienā, tomēr sarunu tēma nav koronavīruss. Cilvēki, kuri zvana, vēlas parunāt ar kādu līdzcilvēku par viņiem interesējošu tēmu vai pastāstīt kādu atgadījumu. Mēs ar prieku uzklausām, parunājam ar zvanītājiem un arī turpināsim to darīt. Aicinu ikvienu informēt savus vecākus, vecvecākus un kaimiņus, kuri dzīvo vieni, izstāstīt par šo tālruni, jo šīs situācijas laikā sarunas ir īpaši nepieciešamas.”

Tāpat zvanu centrs “Sonido”, nodrošinot ienākošo zvanu servisu, atbalsta kustību #paliecmājās. No 17. līdz 20. martam Latvijā norisinājās virtuālais hakatons HackForce, kura mērķis bija meklēt risinājumus koronavīrusa krīzes radītajiem izaicinājumiem. Viens no uzvarētājiem ir arī kustība #paliecmājās – brīvprātīgo tīkls, kas bez maksas vēlas palīdzēt ar pārtikas un citu preču piegādi tiem, kas ir riska grupā vai atrodas mājās karantīnā. Saņemt #paliecmājās palīdzību var jebkurš, zvanot pa tālruni 25661991 vai apmeklējot mājas lapu www.paliec-majas.lv.

“Noteikti varu teikt, ka Latvijā dzīvojošie cilvēki ir sirsnīgi un ļoti izpalīdzīgi. Atsaucība no brīvprātīgajiem, kuri vēlas palīdzēt apkārtējiem, ir pat lielāka nekā to cilvēku skaits, kuriem palīdzība ir nepieciešama. Ceru, ka kustībā #paliecmājās kļūs vēl populārāka un iedzīvotāji, kuriem ir nepieciešama palīdzība, nekautrēsies to lūgt. Lai apturētu vīrusa izplatību, mums ir jābūt vienotiem, atbalstot un palīdzot tiem, kuriem tas ir nepieciešams, īpaši senioriem,” uzsver Inga Muižniece.

Papildu informācija:

Marija Marlēna Krekovska

„P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības”

Tel.: +371 20273987

e-pasts: marija.krekovska@prae.lv