Aloja

Alojā izdemolētas sabiedriskās tualetes; pašvaldība aicina sabiedrību vairāk iesaistīties

7. jūlijā konstatēts, ka Alojas pilsētā izdemolētas sabiedriskās tualetes – Alojas autoostā, Valmieras ielā 4, un pie tirgus laukuma, Rīgas ielā 2. Pašvaldības policijas vecākajam inspektoram Normundam Šultam un Alojas pilsētas, pagasta pārvaldes vadītājai Zandai Aderniecei apsekojot teritoriju, tika konstatēti bojājumi. Šoreiz materiālie zaudējumi nav lieli.

Lai tualetes kalpotu tām paredzētiem mērķiem un cilvēki savas dabiskās vajadzības varētu nokārtot komfortablos apstākļos, pašvaldība aicina sabiedrību vairāk iesaistīties, ziņojot policijai par pārkāpumiem un demolēšanas faktiem, un citiem aizdomīgiem gadījumiem. Vecāki aicināti mācīt saviem bērniem par uzvedību sabiedriskās vietās un kopējā īpašuma saudzēšanu.

Savukārt pašvaldības policija atgādina, ka par tīšu mantas bojāšanu personai var tikt ierosināts kriminālprocess un draud krimināllikumā noteiktais sods. Tāpat atgādinām, ka pašvaldības budžets tiek veidots no ikviena nodokļu maksātāja, tādēļ aicinām būt īpaši atbildīgiem un nepalikt vienaldzīgiem situācijās, kad tiek saskatīti jebkāda veida pārkāpumi, kas varētu nest materiālos zaudējumus!

Sagatavoja: Regīna Grosa