Aloja

Noslēdzies jaunatnes iniciatīvu projekts “Laižam dabā kopā ar kino”

“Laižam dabā kopā ar kino” bija mans vasaras lielākais piedzīvojums un pirmais projekts, kuru es realizēju. Pieredze, ko es ieguvu, ir neaprakstāmi liela.

Projekta pieteikumu iesniedzu jau pašā vasaras sākumā, proti, 10.jūnijā, toties tas beidzās 8.augustā. Visas vasaras garumā 5 dienas tika veltītas kino baudīšanai un aktivitātēm. Pirmā aktivitāte bija viktorīna, kura tika izveidota interneta vietnē Kahoot, izņemot Ozolmuižu, kurai viktorīna tika izveidota Powerpoint sakarā ar iespējami slikto interneta pieeju. Viktorīnas tēma bija par un ap kino dzīvi savukārt jautājumi katru reizi tika mainīti. Pirmo trīs vietu ieguvēji tika apbalvoti ar sponsoru atbalstu:

•      1.vieta – laivu brauciens pa Ungurpils ezeru, sponsors “upeslaivas.lv”

•      2.vieta – 10 € dāvanu karte T/C Valleta, sponsors Z/S “Zvaigznes”

•      3.vieta – garšīgais ķiršu kliņģeris, sponsors SIA “Madara 93”

Otrā aktivitāte bija sadarbībā ar Alojas sporta pasākuma organizatori Jutu Gargurni, kurā pasākuma apmeklētājiem bija fiziski jāizkustas ar spēļu palīdzību.

Pasākuma noslēgumā, protams, filmas demonstrācija. Bija iespēja baudīt teju pašas jaunākās kinofilmas, un tās bija – “Bohemian Rhapsody”, “Jumanji: welcome to the jungle”, “The Star is born”, “The greatest showman” un “Aladdin”.

Projekta mērķis bija veicināt jauniešu lietderīgu brīvā laika pavadīšanu, veselīgu dzīvesveidu un socializēšanos visos Alojas novada pagastu centros. Ieceres mērķis tika izpildīts, jo jauniešiem bija iespēja pavadīt vakaru izglītojošās un aktīvās aktivitātēs savukārt filmas laikā atpūsties. Bija iespēja arī labāk iepazīt savus vienaudžus. Plānotais pasākums notika visos novada pagastu centros.

Pasākumus kopumā apmeklēja 138 novada iedzīvotāji, kuru vidū bija ne tikai jaunieši, bet arī bērni un vecāka gada gājuma cilvēki. Kā arī uz filmas demonstrāciju vienmēr bija vairāk cilvēku nekā uz pašām aktivitātēm.

Vissarežģītākais bija nodrošināt tehnisko aprīkojumu kino vakaros, kā arī drošu skatīšanos pasākuma apmeklētājiem, un pēc iespējas vairāk panākt, lai vizuālais noformējums būtu atbilstošs mūsu redzējumam par pasākumu. Ja tiktu rīkots vēl šāda veida pasākums, nerīkotu ātrāk par augustu, jo augustā vakari paliek daudz ātrāk tumši un filmas skatīšanās ir daudz kvalitatīvāka. Arī ekrāna statīvs dažviet bija pārbaudījums, jo ekrāns bija nestabils, bija nepieciešams nodrošināt tā, lai tas negāztos.

Protams, būtu gribējies, lai apmeklētība ir lielāka, bet prieks par tiem, kuri ieradās un baudīja šo vakaru romantiku.

Mīļš paldies manai fantastiskajai komandai, kura bija kopā ar mani šajā piedzīvojumā. Un vislielākais paldies ir Alojas novada pašvaldībai par finansējuma piešķiršanu un maniem sponsoriem, ar kuru palīdzību šis viss tikai izdevās. Paši labākie sponsori ir – SIA DK “Apsītes” un Ieva Kreišmane, Z/S “Zvaigznes” un Jānis Melderis, laivu noma Upeslaivas.lv un Edgars Eglītis, SIA “Madara 93” un Dace Fenska. Kā arī ikvienam, kurš kaut mazāko nieciņu palīdzēja man sarūpēt. Paldies!

Marta Čukure