Aloja

Alojas novada domē darbu uzsāk jauns deputāts Dainis Silājs

Sakarā ar Alojas novada domes deputāta Māra Možvillo stāšanos LR Saeimas deputāta amatā ar 2020. gada 22. oktobri, Alojas novada domes vēlēšanu komisija izvērtējot 2017. gada 3. jūnija Alojas novada pašvaldības Domes vēlēšanu rezultātus konstatējusi, ka politiskās partijas “KPLV LV” sarakstā kā nākamais deputāta kandidāts, kurš ieguvis visvairāk balstu ir Nils Lamberts. Pēc oficiālās vēstules nosūtīšanas, tika saņemts Nila Lamberta atteikums.

2020. gada 17. novembrī Alojas novada domes vēlēšanu komisija pieņēma lēmumu, ar kuru Dainis Silājs tika nozīmēts par deputāta kandidātu politiskās partijas “KPLV LV” saraksta. Pēc Daiņa Silāja piekrišanas, 26. novembra domes sēdē viņš tika apstiprināts deputāta amatā.

Dainis šobrīd strādā algotu darbu uzņēmumā SIA “Aloja – Starkelsen”, kā arī Alojas pagastā ir z/s “Rideņi” īpašnieks. Brīvajā laikā deputātam patīk nodarboties ar moto sportu un aktīvi atpūsties pie dabas.

Pēc savas pirmās domes sēdes, kurā tika izskatīti 48 jautājumi, jaunais deputāts izteicās šādi: “Informācija, ar kuru ir jāiepazīstas ir patiešām daudz. Iepriekšējā dienā pirms domes sēdes veltīju laiku, lai iepazītos ar visiem izskatāmajiem jautājumiem, lai zinātu visu, kas nepieciešams balsojuma veikšanai. Par spīti nelielajam uztraukumam, esmu noskaņots optimistiski.”

Daiņa partijas biedrs Nils Lamberts norādīja: “ Dainis spēs pārstāvēt politiskās partijas vērtības un uzskatus, kā arī ētikas un morāles principus, kas nozīmīgi katram novada iedzīvotājam.”

Alojas novada domes vadība un kolektīvs sveic Daini un vēl izturību darbos!

Ievietoja: Monta Meldere