Aloja

Aktivitātes par godu Staiceles 29. dzimšanas dienai

Janvāra pēdējā sestdienā, 30. janvārī, Staicele svinēs savu 29. dzimšanas dienu. Tiesa gan, šogad svinības atšķirsies no iepriekšējo gadu svinībām, jo pasākums notiks nevis kultūras namā, bet ārpus tā, turklāt nedēļas garumā!

Par godu Staiceles 29. dzimšanas dienai:

  • Staiceles kultūras nams organizē akciju ,,Mūsu pilsēta – mana Staicele”, kur aicina pilsētas iedzīvotājus un cilvekus, kuriem pilsēta mīļa, līdz 28. janvārim iesūtīt kādu audiovizuālu darbu (fotogrāfiju, audio ierakstu, video, apsveikumu, zīmējumu sniegā, dzejoli, dziesmu, gleznu vai jebkādā citā radošā izpausmē tapušu oriģināldarbu), kurā tiek attainota, sveikta, godāta un citādi sumināta Staiceles pilsēta tās 29. dzimšanas dienā! Oriģinālāko darbu autori saņems taustāmu sveicienu no Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldes.

Visus akcijā iesūtītos darbus, kā arī citus audiovizuālus materiālus pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs redzēt uz Staiceles kultūras nama fasādes, 30. janvārī no plkst. 17.00 līdz 20.00.

  • Staiceles Tūrisma un informācijas centrs sadarbībā ar Staiceles Jauniešu bidrību ,,Pivālind” ir radījis maršrutu ar uzdevumiem. Interesanti, ka, skatoties no putna lidojuma, maršruts atgādina stārķa kontūru pilsētas teritorijā! Visi interesenti ir aicināti veikt maršrutu no 20. janvāra, savukārt tiem, kuri vēlas sacensties par erudītākā titulu un balvām, pastaiga ar uzdevumiem jāveic līdz 28. janvārim. Maršrutam sekot līdzi un pildīt uzdevumus būs iespējams gan papīra formātā, gan digitāli – sīkāka informācija Staiceles Tūrisma un informācijas centrā.

Erudītākais maršruta veicējs tiks paziņots 30. janvārī uz Staiceles kultūras nama fasādes no plkst. 17.00 līdz 20.00.

  • Staiceles lībiešu muzejs ,,Pivālind” pie vecā krodziņa radīs brīvdabas izstādi ,,Staiceles pilsēta gadu garumā”, kuru cilvēki ir laipni aicināti aplūkot no 20. janvāra. Kā arī no 16. janvāra muzejs savā facebook lapā katru dienu, hronoloģiskā secībā, publicēs divu gadu fotogrāfijas kopā ar aprakstiem no Staiceles pilsētas vēstures.
  • Staiceles pilsētas bibliotēka sadarbībā ar Staiceles pamatskolas pirmsskolas izglītības iestādi radīs izstādi ,,Kas ir Staicele?” un 20. janvārī izstādīs to bibliotēkas lielajos logos – tā, lai to varētu redzēt ikviens interesents!
  • 30. janvārī no plkst. 18.00 līdz 19.00 Rozēnu – Staiceles ev. lut. baznīcas sienas tiks izgaismotas un uz tām varēs redzēt baznīcas vēsturi un attīstību, kā arī skaistākos Staiceles notikumus 29 gadu garumā.
  • Staiceles Mūzikas un mākslas skola Staiceles pilsētai 30. janvārī no plkst. 17.00 līdz 18.00 dāvina performanci ,,Atmiņu mirklis”.
  • Staiceles pamatskolas kolektīvs radīs Staiceles pilsētas 29. dzimšanas dienai par godu radīs audiovizuālus sveicienus, kurus redzēt būs iespējams uz Staiceles kultūras nama fasādes, 30. janvārī no plkst. 17.00 līdz 20.00.

Sagatavoja:

Marta Māra Kuzmenko