Aloja

Staicele savu dzimšanas dienu šogad svinēja citādāk

30. janvārī Staiceles pilsēta svinēja savu 29. dzimšanas dienu, lai gan citādāk nekā ierasts, bet jubileja tika atzīmēta.

Jau no 20. janvāra bija iespēja doties pastaigā – pārgājienā; izstaigāt pilsētas ģerboņa – stārķa kontūru. Šo uzdevumu bija sagatavojis Tūrisma Informācijas centrs kopā ar jauniešu biedrību. Pie muzeja iedzīvotājiem bija pieejama brīvdabas izstāde, kurā varēja aplūkot foto galeriju “Staiceles pārvērtības pilsētas pastāvēšanas 29 gados”. Arī Staiceles pilsētas bibliotēkas logos par godu šim notikumam bija apskatāma izstāde, ko sagatavoja bibliotēkas kolektīvs un PII grupiņas “Mārītes” un “Bitītes”.

Savukārt pilsētas dzimšanas dienā, 30. janvārī, iedzīvotājiem bija iespēja vērot svētkiem saposušos pilsētu. Staiceles Mūzikas un Mākslas skolas ēka bija skaisti izgaismota, skanēja saksofona spēle un dziesmas Staicelei. Pie baznīcas – Sveču ceļš, fotogrāfijas – Staicele 29 gados un Staiceles baznīcas vēsture, bet pie kultūras nama skanēja staiceliešu apsveikumi savai pilsētai, kuri ar foto un video palīdzību tika sagatavoti un iesūtīti iepriekš. Tāpat izskanēja arī Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldes vadītāja Riharda Būdas video sveiciens staiceliešiem.

Teksts:
R. Grosa

Foto:
I. Jaunzeme