Aloja

Ziedot.lv konkursā piešķir 1600 eiro ziedojumu Limbažu fondam projekta īstenošanai Alojas novadā

Ziedot.lv, Latvijas Bērnu fonds un Latvijas Samariešu apvienība jau desmit gadus konkursa kārtībā sadala AS “Latvijas valsts meži” ziedojumu. Šogad 334 524,52 eiro ziedojums tiek sadalīts 47 biedrībām un nodibinājumiem no visas Latvijas.

Vidzemē ziedojumu saņēmušas 14 iniciatīvas, tai skaitā apstiprināts projekta pieteikums “Palīdzi pats sev!”, ko iesniedzis nodibinājums “Limbažu fonds”.

Projekta mērķis ir motivēt, parādīt un iemācīt ierīkot savu sakņu mazdārziņu, noorganizējot apmācības un praktiskās nodarbības Alojas novada visu četru pagastu trūcīgām un maznodrošinātām personām. Paredzēta sadarbība ar katra novada pārstāvjiem.  Rezultātā: iegādātas sēklas, materiāli, kā arī tiks izveidotas netradicionālas sakņu dobes no otrreiz izmantojamiem materiāliem, tā lai dobes izskatītos estētiski, interesanti un neaizņemtu daudz vietas, būtu lēti un vienkārši ierīkojamas.

Projekta īstenošanas laiks: 2021. gada aprīlis – oktobris. Kopējā summa 1 600,00 eiro, projekta vadītāja: Ziedīte Jirgensone.