Aloja

No 10. marta uz karantīnu slēgtā “PII Auseklītis” Vilzēnu struktūrvienība atsāks darbu

No 10. marta Alojas novada pirmsskolas izglītības iestāde (PII) “Auseklītis” struktūrvienība Vilzēnos atsāks darbu ierastajā režīmā. Iestāde bija slēgta uz karantīnas laiku no 24. februāra līdz 9. martam, kad PII tika konstatēta divu darbinieku un viena audzēkņa saslimšana ar Covid-19.

24. februārī visiem darbiniekiem tika veikti siekalu testi, tuvojoties karantīnas beigām, PII darbinieki veica atkārtotu pārbaudi. Tās laikā neuzrādījās pozitīvi saslimšanas gadījumi. Darbinieki, kuriem testa rezultāti ir negatīvi, atgriežas ierastajā darba režīmā, savukārt saslimušie – turpina ārstēties mājās.

Pašvaldība, atbilstoši drošības pasākumiem, nodrošina ar transportu uz bērnudārzu. PII “Auseklītis” vadītāja Sarmīte Freimane aicina vecākus izvērtēt riskus un atbilstoši transporta iespējām audzēkņus uz bērnudārzu nogādāt pašiem. Vienlaikus S. Freimane atgādina, ka, nododot bērnus pavadošajām personām vai darbiniekiem, vecākiem obligāti jālieto sejas aizsargmaskas.

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Alojas novadā ir 14 (dati uz 08.03.2021.). Aicinām iedzīvotājus ievērot veselībai drošus pasākumus un būt atbildīgiem pret savu un līdzcilvēku veselību, un pēc iespējas vairāk pavadīt laiku svaigā gaisā.


Sagatavoja:
Regīna Grosa,
Sabiedrisko attiecību speciāliste