Aloja

Par nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņu pārcelšanu

Pamatojoties uz 2020. gada 6. novembra Ministra kabineta rīkojumu Nr. 655 “Par ārkārtas situācijas izsludināšanu”, likuma  par “Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likums”  5. pantu, Alojas novada domes 25. februāra sēdē lēma par NĪN maksājumu termiņa pagarināšanu.

Domes lēmums paredz, ka nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu termiņš tiek pagarināts:

  • no 31.03.2021. uz 15.08.2021.;
  • no 17.05.2021. uz 15.11.2021.;
  • no 16.08.2021. uz 15.11.2021.

Alojas novada pašvaldība aicina visus nodokļu maksātājus būt atbildīgiem, objektīvi izvērtēt savas finansiālās iespējas un savlaicīgi veikt nodokļa maksājumus.

Nomaksāt NĪN iespējams pašvaldības norēķinu punktos, bankā, internetbankā, portālā www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv.

Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.

Droši un ērti NĪN var nomaksāt portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem.

Pašvaldība pateicas visiem tiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuri godprātīgi un savlaicīgi veic nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus!

Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar pašvaldības nodokļu administratori, zvanot pa tālr. 64023927 vai rakstot e-pastā uz adresi iveta.virse.liepina@aloja.lv.

Sagatavoja: Regīna Grosa