Aloja

Mācību process Alojas novada izglītības iestādēs no 19. aprīļa

Vakar, 14. aprīlī, Slimību profilakses un kontroles centrs (SKPC) publicēja pašvaldību sarakstu, kas atbilst drošu skolu kritērijiem. Balstoties uz SKPC sniegto informāciju un statistiku par Covid-19 izplatību, no 19. aprīļa Alojas novada izglītības iestādēs tiek pārtrauktas mācības klātienē 1.-11. klašu skolēniem. Savukārt 12. klases skolēniem mācības klātienē notiks ne vairāk kā divas dienas nedēļā un tikai tajos priekšmetos, kuros tiek kārtoti centralizētie eksāmeni. Pirmsskolas grupās darbs turpinās ierastajā režīmā.

Ministru Kabineta noteikumi Nr. 360 nosaka, ka atskaites punkts klātienes mācību uzsākšanai vai turpināšanai ir 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem konkrētās pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurā atrodas izglītības iestāde. Šobrīd Alojas novadā šis rādītājs ir 356.

Aicinām skolēnus un viņu vecākus regulāri sekot līdzi informācijai izglītības iestāžu un pašvaldības tīmekļvietnēs, kā arī portālā “E-klase”. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar skolas administrāciju vai klašu audzinātājiem.

Sagatavoja:
Regīna Grosa,
Sabiedrisko attiecību speciāliste