Aloja

LIAA Valmieras biznesa inkubatora pavasara uzņemšanā saņemti 66 pieteikumi

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatoros noslēdzies 2021. gada pavasara biznesa ideju un jauno uzņēmumu atlases process atbalsta saņemšanai pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās.

“Ar katru gadu redzam, ka LIAA biznesa inkubatora programmas kļūst populārākas un biznesa ideju autori un jaunie uzņēmēji piesakās, lai izmantotu LIAA biznesa inkubatora programmu sniegtās iespējas sava biznesa attīstīšanai. Salīdzinot ar iepriekšējo pietiekšanos 2020. gada rudenī, kopējais pieteikumu skaits palielinājies par 65 %, kas apliecina, ka pandēmijas laikā interese par savas uzņēmējdarbības attīstību ir pieaugusi. Turklāt šogad vēl nebijis pieteikumu skaits – 2021. gada pavasara uzņemšanā Valmieras biznesa inkubators saņēmis 66 pieteikumus!” norāda LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jurģis Priedītis.

LIAA Valmieras biznesa inkubators un tā atbalsta vienība Cēsīs 2021. gada pavasara uzņemšanā saņēmuši 66 pieteikumus, no tiem 39 uz pirmsinkubāciju (tai skaitā 7 no Latvijas diasporas) un 27 uz inkubācijas atbalsta programmu. Izteikta līdere pirmsinkubācijas pieteikumu vidū bija dizaina nozare – dažādu dizaina priekšmetu un apģērbu ražošana. Otra populārākā nozare ir pārtika – veselīgu produktu ražošana un pārtika vegāniem. Trešajā vietā ir produkti ar ievirzi atkritumu pārstrādē un otrreizējā produktu izmantošanā. Daudzkārt pārstāvētas arī idejas no citām nozarēm – tehnoloģijas, tūrisms un pakalpojumi.

No 39 pretendentiem 27 biznesa ideju autoriem šobrīd ir apstiprināta atbalsta sniegšana pirmsinkubācijas programmā savas biznesa idejas testēšanai. Un 5 uzņēmumiem ir saņemts atbalsts inkubācijas atbalsta saņemšanai. Šie klienti tālāk saņems Valmieras biznesa inkubatora un tā atbalsta vienības Cēsīs īstenotās programmas atbalstu.

LIAA Valmieras biznesa inkubatorā Inkubācijas atbalstu turpmāk saņems 5 jaunie uzņēmēji. Starp tiem ir SIA “Apptron”, kas izstrādās medicīnas iestāžu resursu vadības aplikāciju, ‘’SIA GLASScon’’ automatizētu stikla taras kvalitātes kontroles iekārtu ražošana, SIA “IRCNC” CNC darba galdu ražotājs, SIA “Humico” bioloģiskā mēslojuma ražotājs, SIA “Duck Games” galda spēļu ražotājs.

Noslēdzot pavasara uzņemšanu, LIAA Valmieras biznesa inkubatorā pašlaik ir 67 dalībnieki, no tiem 40 uzņēmumi inkubācijas programmas dalībnieki un 27 – pirmsinkubācijas dalībnieki. Ja arī tev ir biznesa ideja un vēlies noskaidrot, vai tai ir potenciāls, jaunu dalībnieku uzņemšana pirmsinkubācijas programmā norisināsies rudens pusē – 2021. gada septembrī!

LIAA Biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un uzņēmumus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai vai idejas attīstīšanai nepieciešamo vidi, kopstrādes telpu, jauno uzņēmēju kopienu, konsultācijām, mācībām, tīklošanās pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un līdzfinansējumu biznesa attīstībai.

Mediju pieprasījumiem:

Māra Zepa

Mob. tālrunis: 29756718

E:pasts: mara.zepa@olsen.lv

Papildu informācija:

Alise Razminoviča

LIAA Valmieras biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Purva iela 12A, Valmiera, LV-4201, Latvija

Alise.razminovica@liaa.gov.lv

Inkubatori.magneticlatvia.lv