Aloja

Orientējoties Alojas novadā, uzvaru svin Dreimaņu ģimene

15. maijā dažādās vietās Latvijā, arī mūspusē, atzīmējot Muzeju nakti citādā formātā, iedzīvotājiem bija iespēja izbaudīt daudzas aktivitātes. Viena no tām bija Alojas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) rīkotā autovelofotoorientēšanās Nepārkāp robežu, kas aptvēra visas Alojas novada teritorijas.

Dreimaņu ģimene – Lelde un Dainis ar meitiņu Dārtu –, iegūstot lielāko iespējamo punktu skaitu, svinēja uzvaru Alojas novada autovelofotoorientēšanās pasākumā Nepārkāp robežu

Dalībai sacensībās pieteicās 11 komandu. No tām viena – Rudīte un Maija, aktīvas dāmas no Staiceles – pārvietojās ar velo, bet trīs puiši (arī no Staiceles) punktus meklēja kā kājāmgājēji. Tiesa, abas kompānijas orientierus meklēja tikai savā pilsētā – Staicelē un atrada tur visu vajadzīgo. Orientēšanās noritēja arī Alojā, Puikulē, Ozolmuižā un Braslavas parkā.

Organizatore, Alojas novada TIC vadītāja Inese Timermane stāsta, ka komandām dota uzdevumu lapa ar 18 attēliem, kuros redzamais bija jāsameklē, vadoties pēc maršruta kartes (vairāki kontrolpunkti tajā nemaz nebija atzīmēti), un jānofotografē atbilstošā rakursā. Tāpat dalībniekiem bija jāizpilda vairāki uzdevumi, piemēram, jāatrod atbilde uz jautājumu, cik tulpju ziedu iespējams saskaitīt pie Brīvības cīnītāju pieminekļa Alojā vai cik gara ir pastaigu taka pie Ungurpils ezera. Apmeklējot avotiņu netālu no Rungu mājām pie Salacas, rallistiem bija jānofilmē, cik sekundēs viņi var sasmelt 10 saujas avota ūdens. Savukārt Puikules muižas parkā dalībniekiem papildus vajadzēja arī uzskaitīt, cik autoru un cik dzejas darbu aplūkojami parkā izveidotajā Dzejas takā. Braucējiem bija jāliek lietā arī atjautība, piemēram, Staiceles pagasta atpūtas vietā Karogu karjers jānomēra tur esošais lielais akmens un jānosaka, cik sprīžu liels ir tā apkārtmērs.

Maksimālais punktu skaits, ko komandas varēja iegūt, bija 940. To un 1. vietu sacensībās ieguva alojieši – Dreimaņu ģimene. Arī 2. un 3. vietas ieguvēji – Rajons un Frīdenfeldi – bija no Alojas. I. Timermane sākotnēji bažījusies, kāda būs dalībnieku atsaucība, jo pa dienu topošajā lielajā Limbažu novadā notika ģimeņu rallijs, kura balvu fonds bija iespaidīgāks. – Bet viss izdevās ļoti labi! Vienpadsmit komandu – tas ir ļoti daudz. Patīkami bija lasīt dalībnieku sūtītās atsauksmes un paldies vārdus par iespēju tik forši pavadīt vakaru, – teic sarunbiedre.

Pasākums tika organizēts sadarbībā ar Alojas novadpētniecības centru, Staiceles  Lībiešu muzeju, Puikules kopienas centru Puikules muiža, Alojas novada Sporta skolu un Braslavas pagasta pārvaldi.

Teksts: Līga LIEPIŅA (Laikraksts Auseklis)

Foto: Indra JAUNZEME

Foto: Dreimaņu ģimene – Lelde un Dainis ar meitiņu Dārtu –, iegūstot lielāko iespējamo punktu skaitu, svinēja uzvaru Alojas novada autovelofotoorientēšanās pasākumā Nepārkāp robežu