Aloja

Sākusies 2021. gada sezona Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā

20. jūnijā, Jaunpilī, Jaunpils mototrasē, tika dots starts 2021. gada sezonai Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā. Kā ierasts, čempionātā piedalās arī motoklubs “ASB”, pārstāvot vairākas klases. Salīdzinot ar pagājušo gadu, motoklubam pievienojies MX1 klases braucējs Harijs Suharževskis, kā arī divi sportisti MX Iesācēju klasē (Edgars Jurčenoks un Oskars Mežals). Pēc pauzes iepriekšējā sezonā kluba rindās ir atgriezušies Uldis Mustis (MX18+), Māris Jēkabsons un Kaspars Vītols (MX30+). Cerams, ka pēc treniņos gūto traumu izārstēšanas klubu varēs pārstāvēt 18+ klases braucējs Dāvis Bergšteins.

Rezultāti 1. posmā Jaunpils mototrasē

Šobrīd motoklubs “ASB” ir iegādājies 13 licences, bet uz pirmo posmu pārstāvēt kluba krāsas bija ieradušies deviņi motobraucēji sešās dažādās klasēs, izcīnot arī godalgotas vietas.

MX18+

Uldis Mustis aizvadīja ļoti labu pirmo braucienu, tajā izcīnot 3. vietu, savukārt 2. braucienā – 13. vieta, kas posma kopvērtējumā ļāva ierindoties 8. vietā.

MX30+

Kristaps Dundurs kopvērtējumā ieguva 14. vietu, braucienos ierindojoties 13. un 15. vietā.

MX50+

Ints Kikulis aizvadīja divus stabilus braucienus, abos ierindojoties 6. vietā, un arī kopvērtējumā 6. vieta. Sandris Kalniņš savukārt ieņēma 8. vietu (braucienos – 9. un 8. vieta). Diemžēl pirmajā braucienā kritienu piedzīvoja Ivo Mellups, iedzīvojoties ļoti smagās traumās. Jāpiemin, ka arī iepriekšējā gadā Jaunpils mototrasē uz šī sarežģītā tramplīna smagas traumas guva motoklubu “ASB” pārstāvošais sportists Uģis Buklagins, kurš motokrosā joprojām nav atgriezies.

MX55+

Normunds Šķepasts pirmajā braucienā ierindojās 4. vietā, bet otrajā braucienā izcīnīja 3. vietu, kas kopvērtējumā deva godalgoto 3. vietu.

MX Iesācēji

Arī Edgars Jurčenoks kopvērtējumā stājās uz goda pjedestāla – viņam posmā 2. vietā, braucienos izcīnot attiecīgi 3. un 2. vietu. Oskars Mežals gan abos braucienos, gan kopvērtējumā ierindojās 10. vietā.

30+

Diemžēl Kaspars Vītols pēc motocikla defekta kvalifikācijā uz starta nestājās.

Ar detalizētiem sacensību rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT, bet nākamais posms šobrīd ieplānots 24. jūlijā Saldū.

Nobeigumā motoklubs “ASB” vēlas pateikties saviem atbalstītājiem: SIA „ALOJA-STARKELSEN”, ZS „BUĶI”, SIA „MARKO K”, SIA „HSF Transport”, „MotoParts” un „Alpine”, kā arī Alojas novada domei.

Sagatavoja:
Rolands Paeglis