Aloja

4.septembrī aicina Mājas kafejnīcu diena Alojas administrācijas teritorijā

Staicelē un Puikulē 4.septembrī norisināsies Mājas kafejnīcu dienas pasākumi, kas apmeklētājiem būs kā lielisks piedzīvojums garšu pasaulē, baudot dažādus Puikules muižas, Staiceles Lībiešu muzeja Pivālind un vietējo mājražotāju piedāvātos gardumus.  

Mājas kafejnīcu dienu Puikules muižā papildinās muzikālie priekšnesumi, muižas ekspozīciju apskate, radošās aktivitātes, kā arī vietējo mājražotāju ražojumi.

Staicelē visas dienas laikā būs iespēja apskatīt rokdarbnieču veidotu izstādi Mākslinieku šķūnī, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās.

Mājas kafejnīcu dienas Latvijā notiek jau trešo gadu, ideju aizgūstot no Igaunijas. Iniciatīvu organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī novadu pašvaldībām visā Latvijā dažādās norises vietās un laikos (vairāk informācijas: www.latvia.travel un www.celotajs.lv/majaskafejnicas, kā arī sociālo tīklu kontos).

Svētku norises vietā ikviens tiek aicināts ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Pasākums tiks filmēts un fotografēts, pasākuma laikā iegūtie video un foto materiāli tiks izmantoti publicitātes vajadzībām.

Sagatavoja: Zane Lapšāne-Celma