Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolai 3. vieta konkursā “Gada labākā būve 2020”

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 rezultātu paziņošana interneta tiešsaistē notika šī gada 21.septembrī. Žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs, Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) valdes priekšsēdētājs, nosauca pērn pabeigtos labākos objektus astoņās nominācijās, kuru radītāji saņēma balvas.

Tiešsaistes translācija no rezultātu paziņošanas Esena Pārdaugavas dārzos bija vērojama Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) mājaslapā blbs.lv un skates profilā facebook/gadabuve.

Nominācijā Pārbūve 3.vietu ieguva Alojas Ausekļa vidusskolas Lielās skolas ēka, Ausekļa ielā 1. Alojā. Alojas Ausekļa vidusskolas pārbūves projekta pasūtītājs Alojas novada dome. Projekta autore Ija Rudzīte. Pārbūves darbus veica pilnsabiedrība “SAN – Nami”, ko veido SIA “Valmieras būvnieks” un SIA “Sanart”, būvuzraudzību veica Aivars Žagars, bet projektētājs bija SIA “Kroks R”.

Godalgas un speciālās atbalstītāju balvas saņēma labāko dzīvojamo un publisko jaunbūvju veidotāji, izcilāko pārbūvju un restaurācijas meistari, inženierbūvju un ainavas objektu autori, kā arī koka būvju un BIM objektu radītāji. Balvu no žurnāla Būvinženieris saņēma Gada konstruktors 2020, kuru profesionāļu balsojumā nosauca žūrijas dalībnieki projektētāji.

Visi laureāti līdz ar balvām saņems gadagrāmatu Gada labākā būve Latvijā 2020, kurā ievietota informācija un attēli par visiem 2020. gada skatei pieteiktajiem objektiem, kā arī labākie jauno mākslinieku konkursa darbi.

Skates rīkotājas – Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 15 būvniecības nozares nevalstiskajām organizācijām, Būvniecības valsts kontroles biroju, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD un nozares žurnālu Būvinženieris.

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 titulsponsors – kompānija Tikkurila, atbalstītāji – VivacolorSaint-GobainBaurocMitek BalticS.B.C.MapeiEJOT, CMB, IIZI, PERI, InfoEra LatviaPromat. Informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, TVNET, Nozare.lv, City24, building.lv, būvlaukums.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

Gada labāko būvju fotogrāfijas apskatāmas.šeit.

Avots: http://gadabuve.lv/

Foto: Laimonis Mangulsons