Aloja

Alojas izaicinājums

Pēdējā augusta dienā, pirms jaunā mācību gada, jauniešiem bija iespēja piedalīties komandu sacensībās “Alojas izaicinājums”. Izaicinājumā piedalījās 3 komandas – Marinētie gurķīši, Skaistie futbolisti un Lēnie dārza gliemezīši. Komandām bija jāsakrāj pēc iespējas vairāk punktu. Pirmajā uzdevumu daļā bija jāattrod vietas un objekti Alojā, kuras bija redzamas fotogrāfijās un jāizpilda dažādi atjautības uzdevumi.

Otrajā daļā bija jāveic kopīgi komandas uzdevumi. Atmiņas spēle – kura komanda ātrāk veiks uzdevumu? Šajā uzdevumā visātrāk veicās Marinētajiem gurķīšiem –  1 minūte un 11 sekundes. Galda spēle “Krēsli” – kurai komandai 3 minūtēs izdosies uzcelt visaugstāko krēslu torni? Šo uzdevumu vislabāk izpildīja Marinētie gurķīši, tika uzcelts 57 cm augsts tornis. Visgrūtāk bija 10 minūtēs izveidot augstāko Spagetti torni. Labākais rezultāts – Lēnajiem dārza gliemežiem – 37 centimetri.

Kopvērtējumā  ar 84 punktiem uzvarēja Lēnie dārza gliemezīši, atstājot aiz sevis Marinētos gurķīšus ar 83 punktiem un Skaistos futbolistus ar 47,5 punktiem. Noslēgumā visi dalībnieki tika pie saldām balvām.

Paldies visiem dalībniekiem! Paldies Montai Melderei par sadarbību!

No septembra, ievērojot noteiktus nosacījumus, Alojas novada domes Dienas centrā ir atsākušies klātienes apmeklējumi.

Teksts: Guna Krūmiņa, Alojas dienas centra vadītāja

Foto: Guna Krūmiņa, Monta Meldere, no jauniešu personīgā arhīva