Aloja

Svētki Ziemeļvalstīs

Ziemeļvalstu literatūras nedēļa šogad norisinās no 11.-17.novembrim ar tēmu “Svētki Ziemeļvalstīs”. Šī tēma mums atgādina par svētkiem un to svinēšanu, tādēļ lasīšanai tika izvēlēta zviedru autores Astridas Lindgrēnas grāmatas Pepija Garzeķe” nodaļa “Pepija svin dzimšanas dienu”.

11.novembrī bibliotēkā Pepijas dzimšanas dienas svinēšanā piedalījās Alojas Ausekļa vidusskolas 5.klases ar audzinātājām Inetu un Ivetu. Skolēni bija sagatavojuši nelielus skečus, kuros izspēlēja Pepijas raksturīgākās īpašības, neparasto spēku, spēju fantazēt, attieksmi pret saviem draugiem, secinot, ka Pepijas tēlā ir apslēpts katra bērna sapnis par spēku un cēlsirdību, bagātību un dāsnumu, brīvību un pašaizliedzību, taču pieaugušie Pepiju bieži vien nesaprot.

Klātesošie ieklausījās bibliotēkas vadītājas priekšā lasījumā, izlasot grāmatas nodaļu “Pepija svin dzimšanas dienu”.

Skolēni bija sagatavojuši zīmējumus un pasākuma noslēgumā atraktīvi pastāstīja par saviem zīmējumiem, kuros bija attēlojuši, kāda Pepija varētu izskatīties šodien.

Ziemeļvalstu literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē biedrības Norden asociācija, bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.

Sarmīte Frīdenfelde / Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja