Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolas Robotikas pulciņam panākumi FLL Latvija sacensībās

Alojas Ausekļa vidusskolas Robotikas pulciņa komandā „ Misija 1” 2016./2017. sezonas Latvijas FLL (First Lego League ) sacensībās Valkā 4. un 5.martā startēja Valts Kokins, Elīna Krūmiņa, Ansis Siliņš, Kristers Ārgalis un Evita Jirgena.

  Tā kā startējām otro gadu, pieredze (no Cēsīm pērn) bija. Darbs atkal tika paveikts liels, uztraukums bija, jo vēlējāmies nostartēt labi. Kopā bija ieradušās 31 komanda no visas Latvijas. Uz robotu galda cienījami veicām visus trīs braucienus. Bijām sagatavojuši Projektu par dzīvniekiem- sunīšiem un kaķīšiem, prezentējām sava novada uzņēmumus, saimniecības, ievērojamas vietas.

  Skolā 1.-4.klasei noorganizējām zīmējumu konkursu par mājas mīluļiem, kā arī veicām aptauju 5.-11.klasēs par mājdzīvniekiem. Sagatavojām arī muzikālu priekšnesumu. Vērtētas tika arī Pamatvērtības- sadarbība komandā, sadarbība ar treneri, cik daudz dara paši skolēni.

  Visvairāk punktu saņēmām Robotu dizaina vērtēšanā, kas ir vissarežģītākā disciplīna. Startēja Valts, iegūstot visus maksimāli iespējamos vērtējumus robota veidošanā, funkcionalitātē, bet galvenais, programmēšanā, ko viņš arī lieliski nodemonstrēja. Ieguvām 2.vietu un kausu.

  Paldies mūsu līdzjutējiem un atbalstītājiem- Elīnas un Kristera mammām, skolotājai Inatrai Vaļickai, uzņēmumam Aloja- Starkelsen un Inetai Miezītei, z.s. „ Šita & ke” īpašniekam Imantam Urpenam un Sarmītei Urpenai, vetaptiekai „ Būsi vesels!” un Ingai Mauriņai Kaļvai. Paldies skolas direktorei Inesei Mētriņai un šoferītim Artim Bērziņam.

Komandas trenere Sarmīte Mangulsone