Aloja

Ar biedrības atbalstu Alojas Ausekļa vidusskola tikusi pie grāmatu vākotāja

Vasarā, kad vēl skolēni atpūtās, kad skolotāji tikai plānoja savus darbus, bija cilvēks, kuram darbi pilnas rokas, lai sarūpētu dāvanu skolai. Tā ir biedrības “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” vadītāja un  mamma pirmklasniecei Līvai – Ineta Miezīte.

 

Jau pagājušajā gadā skolai bija sapnis par iekārtu, kas varētu apvākot grāmatas un darba burtnīcas. Šādus pakalpojumus piedāvā veikali Valmierā un Limbažos. Lai tas būtu pieejams, sapratām, ka pašiem ir jāiegādājas. Tika apzinātas firmas, kas piedāvāja dažādas atlaides, bet jebkurā gadījumā, līdz pirkumam skola netika.

 

Tā Ineta Miezīte, zinot mūsu vēlmi un izpētot šī pakalpojuma tirgu, nonāca pie secinājuma – ja pērk, tad jāpērk profesionāla iekārta. Apzinot Alojas novada dāsnākos uzņēmējus, uzrunājot viņus, tika saziedoti līdzekļi vākošanas iekārtai, kā arī vākošanas materiāliem- plēvēm.

 

Lielu paldies skola saka mūsu vecākiem un atbalstītājiem – biedrības vadītājai Inetai Miezītei, SIA “Draugu dārzs” valdes loceklim Mārim Siktāram, SIA “Ungurpils grauds” valdes loceklei Svetlanai Možvillo, Valdim Možvillo, SIA “Miks D” īpašniekam Mārim Miezītim, SIA “EEMR Transport” īpašniecei Emīlijai Pēcei, SIA “AD Celtnieks” īpašniekam Didzim Dubram.

 

Iekārta “Colibri” ir Alojas Ausekļa vidusskolas  bibliotēkā, ar kuras palīdzību ir apvākotas jaunās mācību grāmatas, arī daļa no vecajām. Tā kā vākojamās plēves- vāciņi ir jāiegādājas par naudu- 0,70 Eur / gab., tad skolas administrācija lūdz par vāciņu skolēniem maksāt 0,40 Eur/gb., nodrošinot jauno vāciņu iepirkšanu. Iztrūkstošo līdzekļu daļu būs jāmeklē nākamajā gadā. Vāciņu uzlikšana grāmatām pagarina to mūžu. Skolēnu izvēle paliek viņu ziņā, jo skolai ir prasība grāmatas apvākot pirmajā septembra nedēļā. Ir iespēja arī vākot darba burtnīcas.

 

Pakalpojumu skola piedāvā arī citu skolu skolēniem, kā arī iedzīvotājiem – 0,70 eur/gb. Var apvākot jebkura lieluma grāmatas un burtnīcas. No plēvju pārpalikumiem iespējams “ievākot” citas lietas, piemēram skolēnu mācību uzņēmumu ražojumus, sīkas detaļas, sēklas u.tt.

 

Liels paldies cilvēkiem, kuri ir atvērti cilvēkmīlestībai, sadarbībai un dāsnumam. Vienotā komandā strādājot, var panākt daudz, radot prieku sev un citiem!

Alojas Ausekļa vidusskolas kolektīvs

20170908_153514